Golman PSV-a napravio štetu u zatvoru
FOTO: EPA

Morao platiti dodatnih 225 eura

Golman PSV-a napravio štetu u zatvoru

Maxime Lestienne (23) i Jeroen Zoet (24) su fudbaleri PSV-a koji su protekle sedmice završili u zatvoru zbog tučnjave na ulicama Eindhovena.

Pomenuti dvojac je odlučio izaći van i proslaviti pobjedu protiv Zwollea (3:2), međutim ispred jedne tamošnje diskoteke Lestienne je uhvaćen jer je imao glavnu ulogu u tučnjavi dok je sauigrač Zoet priveden jer je pokušao pomoći kolegi kada ga je policija htjela privesti.  

U zatvoru su zadržani do 14 sati u nedjelju, a Zoetu je to bilo sasvim dovoljno da razbije wc školjku i prilikom izlaska na slobodu plati dodatnih 225 eura. Za izlazak je ukupno platio 595 eura. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"PSV će sigurno poduzeti mjere i razgovarati sa obojicom fudbalera", stoji u saopštenju na službenoj stranici holandskog prvoligaša iz Eindhovena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.