Zwolle i PSV furiozni, Ajax kiksao
Foto:EPA

Eredivisie, peto kolo

Zwolle i PSV furiozni, Ajax kiksao

S. Bošković

PSV je razbio ekipu Cambuura sa viskih 6:0, dok je Twente osvojio bod protiv Ajaxa i naznačio bolju igru u nastavku sezone.

Ekipa Graafschapa nije imala previše šansi u susretu protiv AZ Alkmaara. Na domaćem terenu poraženi su sa 3:1.

Brezančić i Henriksen bili su strijelci za goste, dok je Will postigao počasni gol za Graafschap.

Roda i Nijmegen odigrali su bez postignutih pogodaka, dok je Ajax protiv Twentea osvojio bod. Odigrali su 2:2. U utakmici punoj preokreta vodili su domaćini sa 2:0 pogocima Gutierreza i Ziyecha. Ipak, Fischer je smanjio rezultat u 65. minuti igre, a iz penala Gudelj je odnio bod u Amsterdam.

Cambuur je naprosto razbijen od ekipe PSV-a. Sve je za domaćine krenulo naopako kad je Van de Streek dobio crveni karton u osmoj minuti, a De Jong bio precizan sa bijele tačke. Do kraja prvog dijela De Jong je još dva puta pogodio. Propper je u 56. minuti povisio na 4:0, a onda je na scenu stupio Locadia, koji sa dva gola stavlja u očaj domaće navijače i igrače.


Nešto bolje se proveo Excelsior u gostima kod Zwollea. Bilo je 3:0 za domaći tim. Sva tri pogotka bila su djelo sjajnog Veldwijka.

Eredivisie, peto kolo:

Graafschap - AZ Alkmaar 1:3 (Will 44', Brezančić 13', Henriksen 63', 65')

Roda - NEC Nijmegen 0:0

Twente - Ajax 2:2 (Gutierrez 20', Ziyech 51', Fischer 65', Gudelj 82')

Cambuur - PSV (De Jong 9', 12', 42', Propper 56', Locadia 74', 90')

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Zwolle - Excelsior (Veldwijk 13, 25, 57')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.