Golman rođen u BiH dobio poziv Austrije

Brani boje Red Bull Salzburga

Golman rođen u BiH dobio poziv Austrije

Na spisku selektora "A" reprezentacije Austrije Franca Fode za predstojeće utakmice našlo se i ime golmana rođenog u našoj zemlji, Cicana Stankovića.

Ovaj 25-godišnji golman trenutno brani boje Salzburga, a iako u ovoj sezoni nije bio prvi izbor na golu prvaka Austrije, na kraju je dobio poziv za prijateljske utakmice protiv Rusije, Njemačke i Brazila.

Za Stankovića je to ujedno i prvi poziv u A selekciju, a prethodno je, podsjetimo, bio član U21 vrste za koju je upisao ukupno tri nastupa.

Stanković je rođen u novembru 1992. godine u Ugljeviku, nadomak Bijeljine, odakle je 1997. godine zajedno sa porodicom preselio u Austriju, gdje je i započeo karijeru. Govorio je u prošlosti kako bi želio braniti za BiH, pa i za Srbiju, međutim prilika za to mu se nije ukazala, pa je u međuvremenu odlučio prihvatiti poziv Austrije.

Prije nego što je došao u Salzburg branio je još za austrijske klubove Grodig i Horn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi