Golman s fotografije je obilježio jednu eru, rijetki će ga prepoznati

Briljirao je 90-ih godina

Golman s fotografije je obilježio jednu eru, rijetki će ga prepoznati

A. Čaušević

Fudbalski nostalgičari rado se sjećaju nekih ranijih vremena kada su fudbalskom scenom dominirali neki drugi klubovi, ali i fudbaleri. 

Claudio Taffarell je 90-ih godina prošlog vijeka bio jedan od najboljih golmana svijeta. Neki će ga se sjetiti po njegovim izdanjima u Brazilu, Parmi i Galatasarayu.

Međutim, prilikom petogodišnjeg boraka u Italiji Taffarell je jedno vrijeme branio i u Reggiani. Odlični golman je bio jedan od tri stranca u tadašnjem članu Serije A u sezoni 1993/94.

Na fotografiji se uz nalaze Taffarela nalaze još Paulo Futre koji je svojevremeno bio drugi u poretku za Zlatnu loptu 1987. godine te Dori Mateut najbolji strijelac Evrope u sezoni 1988/89.

Inače, Taffarell je bio član generacije Brazila koja je 1994. godine osvojila Svjetsko prvenstvo u SAD-u. S dosta uspjeha je branio i za Galatasaray kojim je osvojio Kup UEFA 2000. godine.

Ovaj 54-godišnjak je trenutno angažovan kao trener golmana u selekciji Brazila, a jedno vrijeme je bio i član stručnog štaba Galatasaraya.

Top Komentari

miki30
Fin članak, više ovakvih i sličnih tema znači ne samo o fudbalu mogu i drugi sportovi. Brate kani te se Dillete, Wande, Georgine zar ovo nije bolje??
4 0
GigantMostarski
Bilo bi fora kad bi se sjetili jos nekih starih igraca koji su igrali nekad na terenima premijer lige. Posebno mi je u sjecanju osto moćni Sulejman Smajić
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi