Golovi Džeke i Misimovića
Misimović se malo poigrao sa Jamesom

Kup UEFA

Golovi Džeke i Misimovića

Završene su utakmice Kupa UEFA u kojim je Wolfsburg sa 3:2 nadigrao ekipu Portshmoutha, uz po jedan gol Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića, a treba izdvojiti pobjedu Žiline Admira Vladavića u gostima nad Aston Villom (2:1), remi Štilićevog Lecha protiv Deportiva (1:1) te trijumf Rahimićevog CSKA nad Nancyjem od čak 4:3.

Edin Džeko pogodio je mrežu gostiju već u 3. minutu, ali su Defoe (11) i Mvuemba (14) vrlo brzo donijeli Englezima prednost. Ipak, Gentner je u 25. donio izjednačenje (2:2) sa kojim se otišlo na odmor.

U nastavku se igra malo primirila, a grubu grešku golmana Jamesa u 74. minutu iskoristio je Misimović koji je prvo „lažnjakom“ prevario čuvara mreže Portshmoutha da bi se potom sa loptom ušetao u mrežu. Bh. dvojac bio je u glavnim ulogama u 80. minutu. Džeku je za najstrožiju kaznu oborio Campbel, ali se popularni Miske nije uspio drugi put upisati u strijelce. James je pročitao njegov udarac i tako se donekle iskupio za grešku.
U drugom meču Grupe E Braga je kao gost nadigrala Heerenven sa 2:1 čime je stigla do šestog boda. Wolfsburg se već plasirao u naredni krug, tačnije, prezimiće u Evropi.

Iznenađenje u Engleskoj

Žilina je kreirala najveće iznenađenje večeri. Vladavićeva ekipa slavila je kao gost protiv Aston Ville sa 2:1 i tako stekla šanse za nastavak takmičenja. Naš reprezentativac u igru je ušao u drugom poluvremenu, a strijelci za slovački tim bili su Leitner u 15. i Syvar u 19. minutu. Sve što su domaći uspjeli učiniti je gol Delfounesoa iz 28. minuta.
U drugom meču Grupe F Hamburger SV je u Pragu slavio protiv Slavije. Dileme oko pobjednika riješili su hrvatski internacionalci Olić (30) i Petrić (90) za konačnih 2:0.

Šou Wagnera

Vrlo zanimljivo bilo je u Grupi H. Lech je bio blizu trijumfa nad Deportivom, ali je završilo samo 1:1. Štilić je bio zapažen, dobio je i žuti karton, a gol za domaće postigao je Rengifo u 41. minutu. Prethodno su gosti preko Colotta (2) vodili. Golijadu, tačnije šou Wagnera Loua viđen je u duelu Nancyja i CSKA. Moskovljani su na krilima sjajnog Brazilca koji je postigao tri gola došli do 4:3. Rahimić je na terenu proveo svih 90. minuta.
Konačno, u Grupi G oba susreta završena su neriješeno, identičnim rezultatom 1:1. Bodove su podijelili Copenhagen i Rosenborg, odnosno Valencia i Club Brugge.

REZULTATI
Grupa E

Heerenveen - Braga 1:2, Wolfsburg - Portsmouth 3:2
Grupa F
Aston Villa - Zilina 1:2, Slavia Prague - Hamburger SV 0:2
Grupa G
FC Copenhagen - Rosenborg 1:1, Valencia - Club Brugge 1:1
Grupa H
Lech Poznan - Deportivo La Coruna 1:1, Nancy - CSKA 3:4

POREDAK
Grupa E

Wolfsburg 9 bodova, Milan 7, Braga 6, Portsmouth 1, Heerenveen 0
Grupa F
HSV 9, Aston Villa 6, Ajax 6, Žilina 4, Slavia Prag 1.
Grupa G
Saint-Etienne 7, Valencia 5, Club Brugge 3, Kobenhavn 2, Rosenborg 2.
Grupa H
CSKA Moskva 12, Nancy 4, Deportivo 4, Lech 2, Feyenoord 0.

 

 

 


 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.