Golovi u mreži BATE-a na Borisov Areni postali "normalna stvar"

Bjeloruski šampion dočekuje FK Sarajevo

Golovi u mreži BATE-a na Borisov Areni postali "normalna stvar"

Ekspedicija FK Sarajevo je jučer stigla u Bjelorusiju, a već večeras izabranike Husrefa Musemića očekuje revanš meč 3. pretkola Lige Evrope protiv BATE-a.

Šampion Bjelorusije će na svojoj Borisov Areni braniti prednost od 2:1, stečenu u prvom meču odigranom u Zenici.

Ipak, FK Sarajevo itekako ima šanse. BATE, dugogodišnji "gospodar" bjeloruskog fudbala, više nije "bauk". Iza BATE-a je turbulentan period, nekolicina važnih igrača je napustila klub, pa se u Borisovu već počinje sumnjati u 14. uzastopnu titulu prvaka Bjelorusije.

BATE se nakon 16 odigranih kola u tekućoj sezoni bjeloruskog šampionata nalazi na drugom mjestu tabele sa 40 bodova, dva boda manje, ali i utakmicom manje u odnosu na prvoplasirani Dynamo Brest.

Borisov Arena je, međutim, i dalje "tvrđava". Ekipa trenera Bage i ove sezone uglavnom bez većih problema rješava domaće utakmice, ali u posljednje vrijeme na svom terenu i prima golove - što je činjenica koja uljeva nadu ekipi FK Sarajevo.

Večerašnji protivnik FK Sarajevo je ove sezone u domaćem šampionatu odigrao devet utakmica i upisao osam pobjeda i jedan poraz, uz gol razliku 21:4. Jedini domaći poraz u državnom šampionatu BATE je ubilježio u trećem kolu kada je čitav plijen sa Borisov Arene odnio Dynamo Brest.

Odbrana BATE-a, međutim, i na domaćem terenu pokazuje određene slabosti, pa je tako ova ekipa u pet posljednjih mečeva, u svim takmičenjima, primala po gol na Borisov Areni.

Posljednji meč na Borisov Areni BATE je odigrao protiv ekipe Energetik-BGU u okviru 17. kola domaćeg šampionata, te je slavio pobjedu rezultatom 4:1. Prije toga su mrežu gola BATE-a na Borisov Areni tresli i Torpedo Minsk (BATE je u ovoj utakmici slavio sa uvjerljivih 8:1), Rosenborg, Zhodini i Piast.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Posljednji put BATE nije primio gol na svom terenu 30. juna kada je sa 3:0 savladao Vitebsk u utakmici 13. kola bjeloruske Vysshaya lige.

Podsjetimo, revanš meč 3. pretkola Lige Evrope između BATE-a i Sarajeva počinje večeras u 19:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cogo111
Jest ,al zato bate na svom stadionu nije primio 2 gola vise od godine,a sarajevo mora dati najmanje 2,hahah tako da su vam nade uzalud
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi