Golovi učinili svoje: Otkrivena cijena za Luku Jovića

Otkrovljenje svjetskog fudbala

Golovi učinili svoje: Otkrivena cijena za Luku Jovića

Luka Jović je pravo otkrovenje svjetskog fudbala ove sezone.

Srbijanski reprezentativac igra fenomenalno za Eintracht. Sa 15 postignutih pogodaka je ujedno drugi strijelac Bundeslige, a kako je tom učinku dodao još šest asistencija, nije iznenađujuće što je prilično dugačka lista klubova koji ga žele angažovati na kraju sezone.

Iako se Jović povezuje i sa Realom, Interom i Chelseajem, svjetski mediji javljaju kako je napadač koji je rođen u Bijeljini najbliže prelasku u Barcelonu čiji su čelnici već uspostavili kontakt s njemačkim klubom. Uz sve to, Barcelonin sportski direktor Eric Abidal je zbog Jovića došao i na posljednju utakmicu s Interom, a na tribinama Meazze društvo mu je pravio upravo igračev agent Fali Ramadani.

Kako je u meču protiv Intera postigao gol, Joviću je cijena porasla za dodatnih desetak miliona eura i danas se, prema podacima španskih medija, procjenjuje na oko 46 miliona eura.

Taj iznos ne predstavlja problem za Katalonce, koji u Joviću vide idealnu zamjenu za Luisa Suareza, tako da je sve izvjesnije da ćemo napadača Eintrachta od naredne sezone gledati na Camp Nou.

Jović, s druge strane, takvim natpisima i nije opterećen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Meni svaki tekst o interesovanju velikih klubova o kojima mediji pišu prija, govori mi da radim svoj posao jako dobro. Ali ništa više od toga. Sa obje noge sam na zemlji. Prošao sam mnogo toga da bi mi takvo nešto poremetilo fokus", izjavio je nedavno Jović.

Kroz karijeru Jović je, podsjetimo, prethodno igrao za Benficu i Crvenu zvezdu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije