Kostarika nokautirana za samo pola sata, ali o golu Danija Olma će se dugo pričati

Prava mala magija

Kostarika nokautirana za samo pola sata, ali o golu Danija Olma će se dugo pričati

E. Oštraković

U toku je utakmica prvog kola grupne faze Svjetskog prvenstva između Španije i Kostarike, a nakon dvadeset minuta igre Španci su pokazali da neće dopustiti iznenađenje na otvaranju Mundijala.

Još uvijek smo svi pod određenim dojmom nakon što je Japan šokirao Njemačku, te se uvuklo razmišljanje može li Kostarika napraviti nešto slično protiv Španije.

Da to neće biti slučaj Španci su pokazali na otvaranju utakmice, te su svoju potpunu dominaciju krunisali sa dva gola.

Prvo je Dani Olmo nakon asistencije Gavija pogodio za 1:0 u 11. minuti utakmice. Bila je to prava mala magija Olma.

On je na sjajan način primio loptu i oslobodio se svog čuvara, a zatim je majstorski matirao golmana Kostarike.

Deset minuta kasnije an semaforu je bilo 2:0, a strijelac gola bio je Asensio, te je sada Španija dosta mirnija. Asistent kod drugog gola bio je Alba.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U 31. minuti dosuđen je jedanaesterac za Španiju, a miran je sa bijele tačke bio Torres, te je već jasno ko će ostvariti pobjedu.

Pitanje je samo koliko golova će Španci postići do kraja utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi