Gomis napušta Evropu, Galata odlično zarađuje

Zamjena stiže iz Arsenala

Gomis napušta Evropu, Galata odlično zarađuje

Čini se da je Bafetimbi Gomis veoma blizu transfera koji će i njemu i njegovom trenutnom klubu Galatasarayju donijeti veliku zaradu.

Naime, špekuliše se da je Galatasaray postigao dogovor sa saudisjkim Al Hilalom, te da će 33-godišnji Gomis donijeti turskom klubu 11 miliona eura. Podsjetimo, stameni francuski napadač je na ljeto 2017. godine stigao u Galatu iz Swanseaja za svega 2.5 miliona eura.

Inače, Gomis je karijeru počeo u Saint-Etienneu, da bi u Francuskoj igrao još za Lyon i Marseillea, a na Otoku za Swansea.

Špekuliše se da je za Gomisa spreman bogat ugovor u Saudijskoj Arabiji, a također se špekuliše da bi njegova zamjena u Galati mogao biti Arsenalov Danny Welbeck.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi