Gonzaga prvi put u NCAA finalu

Final 4 u Phoenixu

Gonzaga prvi put u NCAA finalu

D. Rakanović
Teme:

Košarkaši Gonzage prvi su finalisti završnog turnira NCAA lige nakon što su noćas savladali South Carolinu sa 77:73.

Utakmica je odlučena u posljednjim sekundama utakmice. Pri rezultatu 75:72 South Carolina je imala napad za produžetak, ali je igrač Gonzage Perkins, ispostaviće se kasnije na zahtjev trenera Marka Fewa napravio faul na šest sekundi do kraja. 

Thornwell je pogodio prvo slobodno bacanje, drugo je namerno promašio, ali Killian Tillie je uhvatio defanzivni skok, a igrači Sout Caroline brzim faulom ga šalju na liniju slobodnih bacanja. Tillie je oba slobodna bacanja realizovao za veliko slavlje Gonzage koja će prvi put u istoriji igrati finale NCAA lige. 

Gonzagu je do pobjede predvodio Nigel Williams-Goss sa 23 postignuta poena, Zach Collins je imao double-double učinak sa 14 poena i 13 skokova, a dvocifreni su još bili Przemek Karnowski sa 13, odnosno Jordan Matthews sa 12 poena.

Kod South Caroline se istakao PJ Dozier sa 17 poena. Sindarius Thornwell je ubacio 15, a Chris Silva 13 poena i 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi