Gonzalo Higuain postaje najplaćeniji fudbaler u MLS-u
Foto - EPA

Uskoro oblači dres Inter Miamija

Gonzalo Higuain postaje najplaćeniji fudbaler u MLS-u

M. Šljivak

Gonzalo Higuain postat će najplaćeniji fudbaler u MLS-u.

Argentinac je prije nekoliko dana raskinuo saradnju sa Juventusom. Za to je dobio nešto više od četiri miliona eura, te će ubrzo zvanično postati član Inter Miamija.

Dolaskom u MLS Pipita postaje i najplaćeniji fudbaler lige. On će godišnje zarađivati sedam miliona dolara, a potpisat će ugovor na dvije godine.

Također, navodno postoje i određeni bonusi koji mu platu dodatno dižu na 8.8 miliona dolara i nema dileme da se Higuainu odlazak u SAD dobro isplatio.

Prošle godine najviše novca u MLS-u zaradio je Zlatan Ibrahimović (7.2 miliona dolara), a trenutno je najplaćeniji veznjak Toronta Michael Bradley čija je plata sa bonusom 6.5 miliona dolara.

Podsjetimo, Higuain je u bogatoj evropskoj karijeri igrao za Real Madrid, Napoli, Juventus, Chelsea i Milan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi