Svjetskog prvaka optužuju za silovanje, a njegova majka poslala jako brutalnu poruku navodnoj žrtvi

Montiel u problemu

Svjetskog prvaka optužuju za silovanje, a njegova majka poslala jako brutalnu poruku navodnoj žrtvi

E. Škorić

Gonzalo Montiel (26) bio je strijelac odlučujućeg penala u finalu Svjetskog prvesntva u Kataru, osiguravši Argentini trofej svjetskog prvaka nakon velike drame i finala sa Francuskom.

Kao i svi argentinski igrači, tako je i Montiel preko noći dobio status božanstva u južnoameričkoj zemlji, ali ga je prije nekoliko dana zatekla priča o navodno počinjenom silovanju.

Navodno je početkom 2019. godine izvršio silovanje, ali žrtva nije imala hrabrosti progovoriti o tome, da bi se oglasila tek četiri godine kasnije, neposredno nakon što je Montiel postao svjetski prvak.

Nedavno je mlada žena otkrila da ju je, nakon što je nekim prijateljima ispričala što se dogodilo, kontaktirala sama nogometaševa majka iste večeri kada ju je u jednom klubu navodno silovalo nekoliko muškaraca, među kojima i Montiel.

"Silovali su te, mamice", bila je navodna poruka nogometaševe majke koju je argentinska štampa ocijenila "brutalnom". Kasnije je to prešlo na prijetnje poput: "Čuvaj se, mamice, jako si lijepa" .

Nogometaš je negirao sve te glasine i već je obavijestio advokatski tim koji će ga zastupati i stati u njegovu odbranu.

Što se tiče "žrtve", koju je navodno Montiel silovao 1. januara 2019. godine, radi se o manekenki koja i ne pije alkohol, no navodi se da je "bila potpuno bez svijesti kada je probala dva pića".

Oštećena je po dolasku u kuću izjavila da je, kada se išla okupati, osjetila bolove u vagini te da je vidjela da ima modrice na nogama i koljenu.

Monitel je između 2016. i 2021. godine igrao za River Plate, a u avgustu 2021. godine je potpisao za Sevillu.

S Argentinom je osvojio Copa Americu 2021., Finalissimu 2022., te Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi