Saigrač tetovirao Lea Messija, zvijezda PSG-a mu se zahvalila na poseban način
Nicolas Otamendi je tetovirao Lionela Messija.

Ima izuzetno poštovaje prema Messiju

Saigrač tetovirao Lea Messija, zvijezda PSG-a mu se zahvalila na poseban način

E. Ganibegović

Argentina je 2022. godine u Kataru po treći put postala prvak svijeta u fudbalu, a koliko to znači argentinskoj naciji dovoljno pokazuje i ono što je uradio jedan reprezentativac ove zemlje.

Nakon 36 godina čekanja, Argentina je koncem prošle godine ponovo postala prvak svijeta, po treći put u svojoj historiji.

Prošli su grupu u kojoj su se nalazili još Poljska, Meksiko i Saudijska Arabija, zatim su na putu do finala izbacili Australiju, Nizozemsku i Hrvatsku.

U spektakularnom finalu igrali su protiv branioca titule, Francuske, te su slavili nakon penala i uslijedilo je veliko slavlje.

Junak Gaučosa bio je ko drugi no Lionel Messi koji je po drugi put u karijeri, nakon 2014. godine, osvojio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva.

Nakon osvajanja Mundijala, mnogi argentinski fanovi tetovirali su lica fudbalera, naročito Lionela Messija, a sada je to odlučio uraditi i jedan reprezentativac.

Oglasi

Uradio je to defanzivac Nicolas Otamendi, koji je tetovirao lik Lionela Messija koji dodiruje najvažniji trofej u svijetu fudbala.

"Vidio sam mnogo spektakularnih stvari koje su urađene nakon osvajanja Svjetskog prvenstva, ali ono što je Otamendi, koji je moj kolega i prijatelj, uradio je nešto više nego posebno. Hvala puno, Ota!", napisao je Mesi na Instagramu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Lionel Messi je izrazio želju da igra i na narednom Svjetskom prvenstvu, onom koje će se 2026. godine igrati u Kanadi, SAD-u i Meksiku.

Konkretno, Radio Marca objavljuje da je Messi razgovarao i sa Lionelom Scalonijem, selektorom Argentine,kao i sa svojim saigračima, za koje je najavio da će igrati na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi