Goran Jurić predvodit će NK Žepče u narednoj sezoni

Nakon odlaska iz Viteza vratio se u matični klub

Goran Jurić predvodit će NK Žepče u narednoj sezoni

D. Kurbegović

Nakon deset sezona u Premijer ligi BiH, iskusni 32-godišnji veznjak Goran Jurić vratio se u svoj rodni grad i matični klub NK Žepče. Ovaj nogometaš je prošao cjelokupne pripreme s Vitezom, da bi mu nekoliko dana prije početak prvenstva rečeno da se na njega ne računa u narednoj sezoni.

Nakon šest godina u Vitezu, ovaj defanzivni veznjak napustio je klub i vratio se u Žepče, gdje inače radi kao profesor tjelesnog odgoja i sporta.

Jurić je prošao omladinsku školu Hajduka, a pored Žepča igrao je za Zrinjski, Čelik, Orašje, Travnik, te posljednjih šest sezona u Vitezu, s kojim je napravio najveći uspjeh u historiji kluba, kada su se plasirali u Premijer ligu.

Za Vitez je odigrao preko 100 utakmica, prošle sezone je kao kapiten predvodio ekipu do opstanka u ligi, a u narednoj sezoni će kao kapiten predvoditi NK Žepče, koje se takmiči u Drugoj ligi-Centar FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi