Sa Zrinjskim osvojio titulu, branio u Turskoj a sada pred vratima Borca
Goran Karačić bio je na rezervnom spisku bivšeg selektora Mehe Kodre i ima pet nastupa na golu U21 reprezetnacije BiH

Lider traži čuvara mreže

Sa Zrinjskim osvojio titulu, branio u Turskoj a sada pred vratima Borca · Saznajemo

Edmir Škorić

Fudbalski klub Borac iznenad je ostao bez golmana jer je Crnogorac Milan Mijatović odlučio da napusti Banjaluku i nalazi se pred novim izazovima, pa je lider Premijer lige morao da pronađe novu 'jedinicu'.

Mijatović je u klub stigao nakon povrede Nikole Ćetkovića i ubrzo je postao važna karika u ekipi Banjalučana. Bilo je jasno da je uprava Borca pogodila s njegovim dovođenjem, ali već na polusezoni je crnogorski reprezentativac napustio Gradski stadion.

S obzirom na to da Ćetković još nije spreman, u Banjaluci su došli u situaciju da moraju podhitno pronaći novog golmana. Postoje tri kandidata s kojima se pregovara, ali SportSport.ba saznaje da je u ovom trenutku nabliže Borcu Goran Karačić.

Karačić ima 27 godina i trenutno je bez kluba, a posljednji angažman je imao u Turskoj gdje je branio za Adana Demirspor. Karačića ljubitelji bh. fudbala pamte po nastupima za HŠK Zrinjski, a jedno vrijeme bio je i u Njemačkoj.

Bio je na rezervnom spisku sada već bivšeg selektora Mehe Kodre, ali i dalje bez zvaničnog debija za naš nacionalni tim, dok je prethodno imao pet nastupa za U21 reprezentaciju.

Oglasi

Inače, njega je iz Turske "otjeralo" bizarno pravilo. Po pravilima Super lige trojica golmana mogu biti registrovana na listi od 30 fudbalera za sezonu. Dvojica moraju biti Turci i to je nastao problem. Klub je potpisao reprezentativca Azerbejdžana Shahrudina Mahammadaliyeva iz Qarabaga, tu su dvojica turskih golmana Ertac Ozbir iVedat Karakus, pa je odlučeno da je Karačić višak.

Najveći uspjeh Mostarca je osvojena ttitula sa Zrinjskim u sezoni 2015/16, a sada bi mogao ponovo postati prvak BiH ako ode u Borac, pošto Banjalučani trenutno drže prvo mjesto u Premijer ligi sa sedam bodova prednosti u odnosu na njegov bivši klub Zrinjski.

Karačić je za sada opcija, ali veoma realna je mogućnost da pojača redove Banjalučana, a nije poznato s kojim golmanima još se pregovara.

Prema našim ranijim saznanjima, dolazi "provjeren i kvalitetan golman reprezentativnog kalibra".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ko god na kraju dođe, imat će težak zadatak da naslijedi sjajnog Mijatovića, te da svojim odbranama olakša Borcu put do novih pobjeda i nove titule.

Borac će u nastavak sezone ući domaćom utakmicom protiv Tuzla Cityja 17. februara, a do tada će odraditi zimske pripreme i odigrati neke kontrolne utakmice.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi