Goran Sablić izuzetno ljut na igrače: "Neki misle da su sveti i oni su svoje bonuse ispucali"

Trener FK Sarajevo

Goran Sablić izuzetno ljut na igrače: "Neki misle da su sveti i oni su svoje bonuse ispucali"

M. Šljivak

Sarajevo je uz dosta muke savladao Ljubić sa 1:0 i ostvario je plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Tek u 84. minuti golom Dervišagića Bordo tim je došao do pobjede, a trener domaćeg tima Goran Sablić nije nimalo zadovoljan nastupom svojih igrača.

"Teška utakmica. Ušli smo sporo, nervozno. Dali smo minutažu igračima koji su malo manje igrali. Cilj smo ostvarili, ali način na koji smo to ostvarili nije bio dobar. Nismo ubacili u brzinu više do 74. 75. minute. Imamo o čemu pričati unutar svlačionice", rekao je Sablić i nastavio je:

"U krizi smo. Nositelji igre su u problemima, posebno fizički. Evidentno je da nisu u pravoj formi, a neki nisu ni glavom kako treba. To se pokazalo u posljednje dvije utakmice. Vidljivo je to i to je moj problem. Ako jedan igrač ne trči, a kod nas ih ima malo više, to je moje da riješim. Prošli smo dalje zahvaljujući Đokanoviću i Dervišagiću. Neki su svoje bonuse ispucali".

Sarajevo će tražiti pojačanja u zimskom prelaznom roku.

"Sačekat ćemo da se situacija u klubu složi. Treba izdržati do zime, određene pozicije treba pojačati i trebaju određeni profili igrača. To ćemo riješiti unutar kluba. Ne bih trenutno o igračima, ako ja uopšte budem taj koji će govoriti o tome".

Sablić se izvinio navijačima zbog igre njegovog tima.

"Ispričavam se navijačima za ovakvu predstavu. Svjesni smo da ovo nije dobro. Na neke sam ljut zbog pristupa i nonšalancije. Razgovarat ćemo sa njima u četiri oka i nadam se da se ovakve stvari od subote neće vidjeti na terenu".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kako riješiti loše stvari unutar ekipe i kako motivisati igrače?

"Prvi korak je da imamo samokritike. Ima tu igrača koji misle da su sveti i posebni, a mislim da nisu. Dobar si koliko je dobra posebna utakmica. Ne vrijedimo ništa gledajući ovo večeras. Samo kritike i odgovornost, a ja ću pokušati sve da se ove stvari promijene. Želim da se bore za ovaj dres 90 minuta. Način na koji mi šetamo i pitam se imaju li neki želju igrati za FK Sarajevo? Možda se neki ne vide ovdje. Riješit ćemo to unutar kluba, nadam se što prije. Imam neki nagovještaj da uskoro dolaze neki ljudi koji će to riješiti", rekao je Sablić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Navijac sam Sarajeva...Pljuvali ste po Sabrini jer ste smatrali da je ona krivac za lose rezultate.Smijesno...Kao da je ona igrala tako ste se ponasali.Otisla je,i evo vam pokazatelja prave situacije Sarajeva.Mucenje i patnja sa nizerazrednom ekipom.Sad vam je kriv trener,pa onda par igraca.Imate svoje ljubimce u ekipi i na njih necete ma koliko lose igrali.Vi biste smijenili citavu upravu i pola ekipe rastjerali,i sta biste time dobili pitam se...Birat cete ekipu ponovno i pravit al nista necete napravit od silnih manekena koji igraju samo za novac a ne srcem.Sve dok se ne budu srcem borili za dres Sarajeva rezultata nece bit...Hvala i prijatno
9 2
Unikat
Najveće pojačanje će biti tvoj odlazak. Ubleho pričas o spremnosti 15 sedmica.
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi