Velike muke Sarajeva protiv Ljubića: Dervišagić u 84. minuti zabio za pobjedu Bordo tima

Sarajevo u četvrtfinalu Kupa

Velike muke Sarajeva protiv Ljubića: Dervišagić u 84. minuti zabio za pobjedu Bordo tima

M. Šljivak, foto: E. Haračić

Sarajevo je u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine dočekalo Ljubić, a na kraju je domaći tim slavio tešku pobjedu rezultatom 1:0.

Sarajevo je od prve minute imali inicijativu i terensku nadmoć, ali to im nije previše donosilo.

Gosti su se dobro i organizovano branili i domaći sastav je imao veoma malo prostora da napravi nešto u fazi napada.

Ipak, u finišu prvog dijela umalo je Sarajevo povelo. Cmiljanić je šutirao, pogodio je stativu, a lopta se potom odbila u ruke golmanu Dabiću.

Zaprijetili su i gosti u prvom dijelu preko Segića, ali njegov udarac nije bio precizan i na odmor se otišlo bez golova uz zvižduke domaćim igračima.

Oglasi

I u nastavku Sarajevo na sve načine pokušava da slomi otpor protivnika, no igra izabranika Gorana Sablića bila je bezidejna.

Pokušao je trener domaćeg tima sa izmjenama, ali one u uvodnim minutama drugog dijela nisu donosile previše.

Ljubić je sa druge strane bio jako opasan kad god bi prešao centar. Tako su na otvaranju drugog dijela prijetili preko Segića i Žižaka, ali njihovi udarci nisu bili precizni.

Sarajevo je napadalo, a u 74. minuti Kobiljar je taj koji dobro šutira, golman Dabić brani. Naravno, gosti su krali vrijeme što su mogli, ali na kraju nisu uspjeli da izdrže 90 minuta.

Bordo tim do pobjedničkog gola stiže u 84. minuti. Rezervista Dervišagić najviši je u skoku nakon prekida i pogađa mrežu Ljubića za prednost od 1:0 i veliko slavlje domaćih.

Oglasi

Pobjedu Sarajeva spasio je golman Dizdarević. U 89. minuti Žižek je sam pred golom, ali odličnom intervencijom Dizdarević spašava ekipu sa Koševa koja dolazi do pobjede i plasmana u četvrtfinale Kupa BiH.

Kup BiH:

Sarajevo - Ljubić 1:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Oremuš, Velkoski, Ramić, Varešanović, Cmiljanić, Bagarić, Palić, Kurdić, Fanimo.

Ljubić: Dabić, Radaković, Radonjić, Jagodić, Segić, Žižak, Jugović, Subić, Guzijan, Miljanović, Borovčanin.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SonPen1946
KUP KUP KUP JE NAS!
12 16
EmirEmir111
Koje slavlje hahahaha Majstore skini dres, nek se zna kome si zabio go hahha
14 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi