Goran Sablić: Pobijedio je bolji tim i ovo je bio realan rezultat

Nakon poraza od Zrinjskog

Goran Sablić: Pobijedio je bolji tim i ovo je bio realan rezultat

E. Škorić

Fudbalski klub Sarajevo večeras je u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine doživio domaći poraz od ekipe Zrinjskog s 2:0.

Bordo tim je u potpunosti nadigran i bio je potpuno nemoćan, bez upućenog udarca u okvir gola gostiju, što dovoljno govori o nemoći domaće ekipe. Kriza na Koševu je očigledna, a Sarajevo je na prethodna tri meča na Koševu upisala tri poraza, što samo po sebi govori koliko je situacija alarmantna.

Trener bordo tima Goran Sablić obratio se okupljenim novinarima na press konferenciji nakon novog lošeg izdanja njegovih igrača.

"Prvo da čestitam Zrinjskom na zasluženoj pobjedi u derbiju koji je bio obostrano otvoren. Naš stav je bio da krenemo otvorenog garda s nadigravanjem s ekipom Zrinjskog. Nakon početnih 20 minuta, probleme su nam stvarale izgubljene lopte. Zrinjski je bio brži i konkretniji u stvaranju prosttora i njihovi napadači i polunapadači su dosta dobro napadali taj prostor iza naše odbrane. S druge strane, nije bilo pretjerano puno šansi, međutim bilo ih je nekoliko. Nismo bili dovoljno ubojiti. Nažalost, ovo je realan rezultat. Nemam zamjerke na zalaganje igrača. Danas je pobijedila bolja momčad", rekao je Sablić.

"Nije laka situacija za nas, ali ne smijemo pognuti glavu. Ne želim nikakve izlike, dali smo sve ono što smo imali i pokušali igrati do kraja otvoreno, u drugom poluvremenu sam mijenjao formaciju da im stvorimo nekakve probleme. Trebamo da nastavimo raditi. Ne bježimo od situacije u kojoj se nalazimo. Na kraju krajeva, situacija sa mnom nije riješena i to s registracijama nam ne ide na ruku. Okrenut se radu, ponizno, prihvatit odgovornost kako je. Barem ja sam svjestan koga predstavljam", dodao je strateg Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo unutar momčadi tri igrača koji su tek nedavno stigli ili nisu dugo igrali (Bodul, Bagarić, Cmiljanić). Igrali smo kući, derbi, htjeli smo da mi nešto gore napravimo. Najlakše je bilo povući se u nisku zonu i čekati kontru, ali to nije neki način. To je kratkoročno. Trebamo da gledamo dugoročno. Situacija mi nalaže da pravim neke kompromise u taktici, ali nastojat ću da Sarajevo bude fizički spremno i da bude agresivno. Dali smo sve od sebe, preuzimam i svoj dio odgovornosti, ali po pitanju angažmana samih igrača, nemam im zaista šta reći. Danas je to tako kako jest", ističe Sablić.

Sarajevo trenutno ima tri boda jer je u drugom kolu slavilo u Posušju, a u narednom kolu gostovat će ekipi Rudara u Prijedoru.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Veli da se strpimo, pa mozda za 2-3 mjeseca bude i nekih rezultata - meni je zena kupila par paketa Apaurina , to bi preporucio i ostalima / malo me zanese ali bar nisam vise agresivan :-)
24 2
A hoće li se graditi novi stadion za FK Sarajevo ili će ih načelnik otjerati i sa lavora jer nisu platili 4 podstanarske kirije???? Duguju 20.000KM opštini Centar. Pitam za jarana Sarbita.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi