Jakirović: Ponosan sam na ekipu; Oruč: Mislili smo da će ovo biti prekretnica...

Treneri nakon meča

Jakirović: Ponosan sam na ekipu; Oruč: Mislili smo da će ovo biti prekretnica...

S. Grebović

Zrinjski je večeras na Koševu u derbiju kola slavio sa 2:0.

Plemići su večeras na najvećem bh. stadionu bili nadmoćni i zasluženo su odnijeli tri boda.

Nakon što je Bilbija promašio kazneni udarac gosti nisu potonuli, pa su preko Tičinovića u 25. minuti došli do gola.

Samo deset minuta kasnije ponovo se zatresna mreža gola Sarajeva, ovaj put nakon gola mladog Bašića. Rezultat se do kraja nije mijenjao.

Evo kako su ovaj trener vidjeli stratezi oba tima, Sergej Jakirović i Abdulah Oruč.

"Ponosan sam na ekipu. Tačno smo znali šta želimo. Mladi igrači su se dokazali večeras. Mislim da smo uz njih i neke iskusne napravili dobar mik. Sarajevo smo ostavili praktički bez šanse. Pokazali smo i mentalnu stranu nakon promašenog penala. Mogli smo zabiti moža i još koji gol. Čestitke momcima na pobjedi", riječi su oduševljenog Jakirovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi. Očekivali smo puno. Mislili smo da će ova utakmica biti preokret sezone zbog pobjede u prošlom kolu. Najavili smo da Zrinjski igra sjajno ofanzivno što je i dokazao, doduše uz par naših pogrešaka. Imali smo želju i htjenje, no ipak su oni ti koji su na kraju zasluženo slavili", izjavio je Oruč.

Zrinjski u narednom kolu dočekuje Željezničar u još jednom derbiju, dok će bordo tim na gostovanje kod Rudara u Prijedor.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

unioni
Daj poene na Fantasy **** ovu 2 hahahaha
0 1
enko
Neznam sta sarajevu trebaju ovi stari treneri,uhl****si.vrijeme gazi ,trazi svjezu krv.nije to samo u sarajevu vec u vecini bih klubova.ono stari dobri igrac.savremeni nogomet treba da prate i savremeni pismeni(mislim na nogomet)strucnjaci.sto je jos gore od ovoga daju im da vode omladinske skole.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi