Goražde i Borac nastavljaju bitku za prvo mjesto

Druga liga Centar

Goražde i Borac nastavljaju bitku za prvo mjesto

S. Mlaćo

Goražde i Borac iz Jelaha do kraja sezone u Drugoj ligi FBiH grupa Centar će sigurno voditi veliku bitku za prvo mjesto. 

Goražde je u ovom kolu savladalo u Sarajevu Famos 2:1. Domaći su prvi poveli i to pogotkom Ajkunića, a preokret su kreirali Kurtović i Korjenić.

U ovom kolu slavio je Borac iz Jelaha i to u Maglaju protiv Natrona 3:1. Za goste su pogađali Panić, Jupić i Subašić, a za domaće u 85. minuti je pogodio sa 11 metara Džafić.

Ilijaš je pogotkom Nemanje Aladžića savladao Moševac 1:0, dok je Žepče sa 3:1 savladao Azot. Jedinstvo i Bosna Union su podijelili bodove (2:2), kao i Pobjeda i Radnik iz Hadžića (1:1).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Rudar je u Zenici savladao Usoru 3:2 u veoma zanimljivom duelu. Gosti su poveli pogotkom Todića, domaći uzvratili sa dva pogotka Jusića. Na 3:1 je povisio Kolić, a konačnih 3:2 u 90. minuti postavio Ramić.

Goražde je prvoplasirano sa 51. osvojenim bodom, a Borac ima bod manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi