Goražde protiv Veleža za nastavak sjajnog niza bez poraza.

Goražde protiv Veleža za nastavak sjajnog niza bez poraza.

U nedjelju je na rasporedu zaostala utakmica 15. kola Prve lige Jug za rukometaše. 

U goste Veležu dolazi sigurno najkvalitetnija ekipa i najozbiljniji kandidat za Premijer ligu, RK Goražde. To je ekipa koja nema poraza u ovoj sezoni, što dovoljno govori o kvaliteti tima koji sigurno zaslužuje veći rang. 

Mostarci zauzimaju visoko treće mjesto na tabeli i samo manjak podrške onemogućava borbu za nešto više.

 

Trener Veleža Mesud Merdan zadovoljan je kako ekipa dočekuje RK Goražde :

"U prošlom kolu smo visoko porazili Vitez u gostima ( 29:45 ), priliku za igru su dobili svi momci, tako da jedva čekamo utakmicu sa Goraždem. Oni su sigurno favoriti u ovoj utakmici, i najbolje ekipa u našoj ligi ali mi želimo dati svoj maksimum, i da vidimo od čega smo, što bi rekli. Iskoristio bi ovu priliku da pozovem sve ljubitelje rukometa u Mostaru, jer ovi momci zaslužuju podršku, a mi ćemo se odužiti maksimalnim zalaganjem.“

 

Kao što smo rekli, Velež je slavio u zadnjem kolu protiv Viteza 45:29, dok je RK Goražde slovilo u gostima protiv Vogošće PH2 rezltatom 31:27, nakon što su gubili na poluvremenu 17:14.

 

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 27.03.2016.godine, od 17 sati, dvorana u Sjevernom logoru. Ulaz je slobodan, a iz RK Veleža za kraj poručuju :

"Željni ste bespoštedne borbe za grb na prsima?Onda se vidimo u nedjelju u 17 sati. Svi na rukomet!".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti