Gordić izbacio Široki, Teletović i Mitrović igraju sve bolje

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Gordić izbacio Široki, Teletović i Mitrović igraju sve bolje

M. Šljivak

Još jedna interesantna sedmica je iza naših košarkaša, koji u svojim klubovima igraju važnu ulogu u finišu sezone.

Bh. predstavnik Široki, ispao je iz ABA lige porazom od Igokee u Laktašima, a najveće zasluge za pobjedu Igosa ima reprezentativac Bosne i Hercegovine Nemanja Gordić, koji je bio nezaustavljiv. Gordić je susret završio s 22 poena, a imao je i po dva skoka i asistencije.

Marko Šutalo je sa Zadrom osigurao opstanak u ABA ligi. Zadar je odigrao dvije utakmice u proteklih sedam dana, a Šutalo je imao solidan učinak. U porazu od Radničkog je ubacio 12 poena, dok je u pobjedi nad Olimpijom, koja je Zadrane ostavila u ligi ubacio osam poena.

Mirza Teletović igra sve bolje

Četiri utakmice u protekloj sedmici odigrao je Mirza Teletović s Brooklyn Netsima. Ono što svakako raduje je sve bolja forma našeg kapitena, koji je odigrao četiri jako dobre utakmice. U susretu s New Orleans Pelicansima je ubacio devet poena uz dva skoka, ali je zatim u porazu od Charlotte Bobcatsa bio nezaustavljiv, te je ubacio 22 poena uz tri skoka.  

Blizu double-double učinka Mirza je bio u susretu s Clevelandom gdje je pored devet poena uhvatio 10 skokova, a veoma dobar je bio i u duelu protiv Minnesote. Pored odlične odbrane nad Kevinom Loveom, Mirza je ubacio sedam poena, a imao je i šest skokova, te dvije asistencije.

Mitrović poput Teletovića

Nemanja Mitrović igra sve bolje u dresu Montegranara. Iako je njegov tim u proteklih sedam dana upisao dva poraza, Mitrović je odigrao jako dobre utakmice. U porazu od Armani je ubacio 12 poena, te je imao sedam skokova, dok je protiv Sassarija ubacio 15 poena za 28 minuta na parketu.

Sa dobrim nastupima je u Italiji nastavio i potencijalni reprezentativac BiH Miroslav Todić, koji je u novom trijumfu Brindisija imao devet poena i sedam skokova.

Solidne brojke Đedovića i Stipanovića

Nihad Đedović je pružio solidne partije u dvije utakmice. Bayern je u Euroligi poražen u Moskvi od CSKA, a naš košarkaš je bio među boljim igračima njemačkog tima. Ubacio je 13 poena, te je imao šest skokova za 33 minute na parketu. Bayern je potom poražen i od Ulma, a Nihad je ubacio devet poena.

Bh. centar Andrija Stipanović također igra sve bolje u Trabzonsporu. Stipanović je u porazu od Banvita ubacio 12 poena uz šest skokova za 22 minute na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.