Goretzka postaje jedan od najplaćenijih u Bundesligi?

Zadnja ponuda Schalkea

Goretzka postaje jedan od najplaćenijih u Bundesligi?

Leon Goretzka je 2013. godine stigao u Schalke iz Bochuma, a ovaj mladi veznjak u posljednje vrijeme igra fantastično, pa je postao nezamjenjiv u ekipi iz Gelsenkirchena, ali je postao i standarni reprezentativac Njemačke.

Njegove sjajne igre nisu prošle neopaženo ni među evropskim velikanima, a već je svima jasno da je Schalke postao "premali" klub za njega.

Ipak, Schalke želi dobro unovčiti 22-godišnjeg veznjaka, ali je veliki problem za Švabe što Goretzkin ugovor ističe narednog ljeta, te bi Gelsenkirchen mogao napustiti bez naknade.

Zbog toga su u Schalkeu nedavno ponudili Goretzki novi ugovor prema kojem bi zarađivao 10 miliona eura godišnje, ali je on isti odbio.

Sada su čelnici Schalkea odlučili krenuti "na sve ili ništa" i ponuditi mladom veznjaku zaista basnoslovan ugovor. Naime, ukoliko prihvati novu ponudu Schalke, Goretzka bi mogao postati jedan od najplaćenijih fudbalera Bundeslige, sa primanjima od 12 miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tako bi se, po visini primanja, izjednačio sa Riberyjem, dok bi više od njega u Bundesligi zarađivali samo James Rodriguez (13 miliona eura), te Lewandowski, Neuer i Miller (15 miliona eura).

Schalke je ovaj put odlučio Goretzki ponuditi i nešto razumniju otkupnu klauzulu (50-70 miliona eura), koja bi trebala olakšati njegov potencijalni transfer u redove nekog od evropskih velikana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi