Mostarci oduševljeni

Gori u "Dalekoj obali": Himna Hajduka, Baka Slišković i jasna želja Mostaraca

Edmir Škorić

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Blaž Slišković sinoć je u rodnom Mostaru doživio velike ovacije.

Odlučio se popularni Baka malo opustiti u noćnom životu, pa je u prisustvu Damira Džidića, nekadašnjeg igrača Zrinjskog i vlasnika Daleke Obale, uživao uz himnu Hajduka.

Slišković je legenda splitskog kluba, a Mostarci su mu skandiralio: "Baka vrati se, Baka vrati se".

Slišković je prošle sezone bio prvak države sa Zrinjskim, ali je prije početka priprema za novu sezonu iznenada napustio Plemiće i trenutno je bez angažmana.

Ono što je sigurno, dobar dio Mostara ga obožava i želi vidjeti u trenerskim vodama, pa ćemo vidjeti da li je popularni Baka spreman ponovo zasuti rukave i krenuti u napad na titulu u nekoj od liga.

Kao igrač je nastupao za Velež, Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Rennes, Hrv. Dragovoljac, dok je kao trener vodio Zrinjski, Brotnjo, BiH, Hajduk, Tiranu, Unireu, Široki, Al-Ansar, Qingdao Jonoon...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi