Nakon velike pobjede se napili, ali im je trener priredio nezapamćen šok po dolasku kući

Sopić dao obećanje, a potom ga i ispunio

Nakon velike pobjede se napili, ali im je trener priredio nezapamćen šok po dolasku kući

Edmir Škorić

Gorica je na Šubićevcu pobijedila Šibenik sa 4:0, a onda su nogometaši tog tima trijumf nad direktnim konkurentom u borbi za opstanak proslavili tako što su se napili.

Gosti su neočekivano visoko slavili, a zanimljivo da su vodili 3:0 nakon samo 18 minuta igre. Toni Fruk započeo je golijadu u osmoj minuti, Merveille Ndockyt zabio je prvijenac u 13. minuti, a onda je pet minuta kasnije Fruk zabio drugi pogodak na utakmici. Tačku na i postavio je Slavko Bralić u 41. minuti, netom prije poluvremena.

"Odigrali smo vrhunsko prvo poluvrijeme, a drugo je bilo negledljivo. Ipak, sad će zaživjeti taj "balkanski mentalitet", vjerovatno će se napiti svi u autobusu, a ne znaju da će biti trening u jedan sat ujutro kada se vratimo u Goricu. Da, bit će trening, da izbace taj alkohol iz sebe", rekao je nakon susreta trener Gorice Željko Sopić.

I dok su igrači smatrali da se samo šalio, on im je priredio pravi šok i neočekivano iznenađenje. Po povratku iz Šibenika, igrači su trčali krugove oko igrališta skoro u pola 2 ujutro.

Do kraja sezone ostalo je još sedam kola, Gorici slijede dva domaća meča protiv Rijeke i Hajduka, dok Šibenik putuje najprije kod Lokomotive, a zatim im u goste dolazi Slaven Belupo.

Osim toga, Šibenčani će 24. maja na Rujevici igrati finale Kupa protiv Hajduka nakon što su senzacionalno izbacili Dinamo u polufinalu.

Šibenik je trenutno samo bod ispred Gorice i dva kola prije kraja niko ne može sa sigurnošću reći ko seli u niži rang, a ko će od ova dva tima i naredne sezone igrati u HNL-u.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Što se tiče samog vrha, Dinamo ima veliku prednost nad Hajdukom, koji ima devet bodova manje. Daleko ispod na trećem mjestu je Osijek sa 39, dok po 38 bodova imaju Rijeka i Varaždin, a Slaven Belupo 37, Istra 36...

To znači da će se osim za opstanak, voditi žestoka borba i za treće mjesto i plasman u Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi