Decenijama Hrvatska nije vidjela ništa slično na fudbalskom terenu
Nestvaran meč i nezapamćen preokret Gorice u duelu protiv Istre iz Pule. Utakmica je donijela čak devet pogodaka (Foto: Screenshot)

Nevjerovatna utakmice Gorice i Istre

Decenijama Hrvatska nije vidjela ništa slično na fudbalskom terenu

M. Šljivak

Nevjerovatan meč u 25. kolu HNL-a odigrali su Gorica i Istra 1961, a na kraju je domaći tim u nezapamćenom preokretu slavila s 5:4. Gosti su do 79. minute imali prednost od 3:1, ali na kraju nisu uzeli ni bod.

Decenijama Hrvatska nije vidjela ništa slično na fudbalskom terenu. Istra je protiv Gorice do 79. minute imala prednost od 3:1, ali na kraju kući u Pulu odlazi bez bodova jer su poraženi s 5:4.

Gosti su u vodstvo stigli u 13. minuti. Mrežu Gorice pogađa Bakrar za vodstvo od 1:0, a domaći tim preko Bralića dolazi do izjednačenja nakon tačno pola sata igre.

Bakrar je 42. minuti svojim drugim golom donio Istri prednost od 2:1 i ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon deset minuta igre u nastavku Caseres povećao prednost na 3:1.

Činilo se kako Istra sigurno ide prema pobjedi, ali zatim je uslijedilo istinsko ludilo kakvo se ne pamti u hrvatskom fudbalu. Gorica je izvela veliki preokret.

U 79. minuti susreta Gorica se vraća u igru. Dosuđen je penal iz kojeg Pršir zabija za 3:2, a zatim u 81. i 83. minuti domaći sastav golovima Fućaka i Suka dolazi do velikog preokreta i prednosti od 4:3.

Oglasi

Sudija Lovrić je pokazao 10 minuta sudijske nadoknade i u dodatku utakmice viđen je istinski spektakl na terenu.

Istra je uspjela u 94. minuti pogotkom Matheusa doći do 4:4, ali radost tima iz Pule nije dugo trajala jer je Gorica već u narednom napadu došla do novog vodstva.

Mitrović je taj koji je u petoj minuti nadoknade pogodio mrežu Istre za 5:4, a to se na kraju ispostavio i kao konačan rezultat susreta.

Zaista nevjerovatna utakmica koja se ne viđa često u svijetu fudbala i ovi klubovi su napravili pravi spektakl.

Gorica je ovom pobjedom ostala u igri za opstanak. Trenutno je ovaj tim posljednji 10. sa samo 16 osvojenih bodova iz 25 odigranih utakmica.

Istra je s druge strane u poprilično sigurnoj zoni. Osvojili su 31 bod i imaju utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 25. kolo:

Gorica - Istra 5:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti