Bh. trećeligaš "bacio rukavicu u lice" mnogim premijerligašima

Impresivan podatak

Bh. trećeligaš "bacio rukavicu u lice" mnogim premijerligašima

A. Čaušević

Osim loših terena, slaba posjeta je jedan od najvećih problema na utakmicama Premijer lige BiH. 

Izuzev nekoliko klubova koji imaju vjernu publiku tribine većine stadiona tokom premijerligaških su prazne ili slabo popunjenje.

Intersantan podatak nam stiže iz trećeg ranga bh. fudbala, tačnije iz Druge lige Sjever sa susreta Gornji Rahić - Dizdaruša.

Naime, lokalni derbi između dva kluba iz okoline Brčkog posmatralo je 800 gledatelja što je impresivan podatak za taj rang fudbala.

Poređenja radi, jučerašnji derbi za opstanak između Radnika i Leotara koji je pripao gostima 1:3 prema podacima NFSBiH je pratilo samo 300 gledatelja.

"Na jučerašnjoj utakmici odigranoj u Gornjem Rahiću između našeg kluba i FK Dizdaruša prisustvovalo je preko 800 navijača, dok je na svim ostalim stadionima zajedno širom naše lige bilo prisutno svega 590 (prema zvaničnim podacima iz comet sistema).

Uzmemo li u obzir da je radni dan i da su mnogi bili spriječeni doći, možemo slobodno reći da je ovo sjajna brojka.

Ljudi, još jednom ste pokazali da Rahić ima najbolje i najvjernije navijače i publiku te vam po ko zna koji puta ove sezone zahvaljujemo na tome", saopštili su iz ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Veoma zanimljiv podatak za 𝒅𝒐𝒃𝒓𝒐 𝒋𝒖𝒕𝒓𝒐..🌞😍 • Naime, na jučerašnjoj utakmici odigranoj u Gornjem Rahiću između našeg...

Posted by FK Gornji Rahić on Thursday, May 12, 2022

Inače, Gornji Rahić već godinama piše lijepu i pozitivnu priču bh. fudbala te je pravo čudo što ovaj klub ne pokaže malo veće ambicije i ne pokuša izboriti plasman u neki od viših rangova.

Top Komentari

Gs25
Super, sreca pa nece nikada uci u PL
1 4
fukaraslana
Svaka cast a vidi moje Tuzle i Jasmina Imamovica sdp lafinasa pa Tusanj se gotov pa srusio a on sa ovim Secerom farba ko fol nesto o bruga grad Tuzlu i Slobodu . Nikada ni i snu nisam sanjao da cu svoj glas dati SDA ali sad u oktobru glasam za SDA i niksdd vise sdp nikadaaaaaa
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti