GOŠK savladao Budućnost i upisao vrijedna tri boda

Gabeljani sve dalje od opasne zone

GOŠK savladao Budućnost i upisao vrijedna tri boda

H. Zilić

Posljednji duel 22. kola Prve lige FBiH odigrali su GOŠK i Budućnost.

Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0 u korist tima iz Gabele.

Utakmica je počela u laganom ritmu, početnim ispitivanjem snaga. Od 15. minuti, domaći su ubacili u brzinu više i imali su nekoliko dobrih prilika, međutim odbrana Budućnosti je bila disciplinovana.

U 32. minuti poništen je gol domaćina zbog ofsajda

Pet minuta kasnije najbolja šansa u prvom poluvremenu. Igrači GOŠK-a su odradili sjajnu akciju ,ali u završnici je fenomenalno intervenisao golman Mujkić i spasio gostujući tim.

U nastavku slična slika na terenu. Tim iz Gabele je bio opasniji, imao veći posjed lopte, a kruna svega dolazi sredinom drugog poluvremena.

Oglasi

U 65. minuti dobra akcija GOŠK-a koju pogotkom završava Savić za sasvim zasluženo vodstvo Gabeljana od 1:0.

Nakon gola GOŠK je kontrolisao utakmicu i mirno priveo susret kraju te upisao nova tri boda koja će možda biti i presudna kada je u pitanju borba za opstanak.

GOŠK - BUDUĆNOST 1:0 (Savić 65')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

GOŠK: Kukrika, Bošnjak, Tipurić, Čoko, Peko, Kulović, Savić, Glibo, Haračić, Rizvanović, Hajdarević.

BUDUĆNOST: Mujkić, Lugavić, Mustafić, Isamović, Mahmutović, Džinić, Ibrahimović, Pirić, Hasanbegović, Numanović, Mujarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi