Zlata vrijedan trijumf GOŠK-a u Ugljeviku: Zvijezda 09 jednom nogom u nižem rangu
FOTO: FK Zvijezda09/facebook

Tri gola i uzbudljiva utakmica

Zlata vrijedan trijumf GOŠK-a u Ugljeviku: Zvijezda 09 jednom nogom u nižem rangu

Haris Zilić

Prvi susret subotnjeg programa u 26. kolu WWin lige u Ugljeviku su odigrali Zvijezda 09 i GOŠK, a gosti iz Gabele su slavili sa 2:1 i došli do izuzetno vrijedne pobjede u borbi za opstanak, ali i Zvijezdu 09 gurnuli prema nižem rangu.

Prvo pravo uzbuđenje u osmoj minuti donosi i pogodak. Lijepa akcija domaćih po desnoj strani. Mulalić je lijepo ubacio, a Saliman sa par metara pogodio praznu mrežu gostujuće ekipe za vodstvo Zvijezde od 1:0.

U 14. minuti Hasukić propušta dobru priliku za goste, ali isti fudbaler se iskupio u 20. minuti kada je pogodio za poravnanje i rezultat 1:1.

Velika prilika za goste u 25. minuti, Mihaljević iskosa sa par metara šutira, Ostojić izbija u korner. Nova prilika u 35. minuti, Čoko je centrirao, Ikić na drugoj stativi sam, šutirao je, no loše je to uradio.

U finišu prvog poluvremena preokret gostiju iz Gabele. Gogić je sjajno prošao po lijevoj strani u 45. minuti, uposlio je Marasovića koji sa par metara pogađa za 1:2.

Početak drugog poluvremena donosi dosta grešaka s obje strane, nije bilo prilika sve do sredine drugog poluvremena.

Oglasi

U 68. minuti Vadze je imao dobru priliku za Zvijezdu 09, izašao je sam pred Vasilja no pobjegla mu je lopta. Bila je to odlična prilika za domaće.

Najbolja prilika za domaće u drugom dijelu u 75. minuti, Vadze je ponovo šutirao sa 15 metara, pravo u Vasilja, ostalo je 1:2.

Do kraja utakmice bilježimo još jednu priliku za goste u 88. minuti, Nižić je dobro šutirao iz slobodnjaka, no Jelovac je visini zadatka. Ostalo je do kraja 1:2 za tim iz Gabele.

WWin liga, 26. kolo:

FK Zvijezda 09 - NK GOŠK Gabela 1:2 (Saliman 8'/Hasukić 20', Marasović 45')

FK ZVIJEZDA 09: Jelovac, Ristanović, Savić, Dujković, Vadze, Ostojić, Saliman, Mulalić, Ponjević, Vukoja, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK: Vasilj, Čoko, Hasukić, Miličević, Musulin, Ikić, Radenović, Mihaljević, Batarelo, Gogić, Marasović.

Top Komentari

Brazuka
Kupili. Andrija jurkovic nosio pare. Uskoro hapsenja
1 1
user1676370670
Jucer Tuzla danas gosk..cirkus...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi