Gabrijel Čoko se vraća u Premijer ligu BIH?

Igrao sjajnu sezonu u Dubravi

Gabrijel Čoko se vraća u Premijer ligu BIH?

H. Zilić

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine je završena, a na ljeto nas sigurno očekuje dosta uzbuđenja kada su u pitanju i transferi. Nema sumnje da će i ovo ljeto ponuditi dosta toga na fudbalskoj pijaci.

Špekulacije su počele, neki igrači su već u kontaktima  apojedinim klubovima, a od kraja juna počinju i konkretni dogovori.

Prema saznanjima do kojih je došao naš portal, mladi 21-godišnji Gabrijel Čoko, mogao bi se vratiti na bh. terene.

Čoko iza sebe ima sjajnu sezonu u 2. HNL u ekipi Dubrave, gdje je odigrao 25 utakmica i bio je jedan od najstandardnijih fudbalera u ovom hrvatskom drugoligašu.

Bivši fudbaler Zrinjskog je imao kontakte sa pojedinim klubovima iz Premijer lige BiH pa bi se ovo ljeto mogao vratiti na naše terene.

Riječ je o momku koji igra na poziciji lijevig beka i krila, a bio je član sjajne generacije juniora Zrinjskog koja je bila prvak Bosne i Hercegovine i koja je igrala kvalifikacije za juniorsku Ligu prvaka.

Oglasi

Skupio je nastupa i za prvi tim Plemića, a nakon toga nosio je dres Cibalije, GOŠK-a i pomenute Dubrave.

U karijeri je skupio i 11 nastupa za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a ima i dva nastup za U21 reprezentaciju pod vodstvom Vinka Marinovića.

Također, još jedan mladi fudbaler bi mogao prokijeniti sredinu, a riječ je o 20-godišnjem Eldaru Mehmedoviću.

Mehmedović će svoju karijeru vjerovatno nastaviti u Sarajevu i velika je želja Mirze Varešanovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, mladi fudbaler Slobode je ove sezone pružao sjajne partije, a sve to su prepoznali u Sarajevu te ga žele u svojim redovima.

Ipak, to nije jedina ponuda koju Mehmedović ima na svom stolu, jer ima i neke ponude da ide van granica naše zemlje, ali nezvanično je najbliže odlasku na Koševo.

Promo

Top Komentari

user1655831611
Dodi u Zrinjski
0 0
SamoSiroki
Da može igdje ne bih se vratio u Bih..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti