GOŠK pobijedio Dinamo II i osvojio treće mjesto

29. memorijal Andrija Anković

GOŠK pobijedio Dinamo II i osvojio treće mjesto

E. Čaušević

Fudbaleri GOŠK-a pobijedili su danas drugi tim zagrebačkog Dinama (1:0) i tako osvojili treće mjesto 29. memorijala Andrija Anković.

GOŠK je jučer poražen u polufinalu od Sutjeske iz Nikšića sa 2:1, dok je Dinamo II doživio poraz istim rezultatom od Zrinjskog. Danas na meču za treće mjesto nismo vidjeli mnogo prilika, a pobjednika je na kraju odlučio samo jedan gol.

Utakmicu su dosta bolje otvorili igrači Dinama koji su preko Kapitanovića i Bagarića zaprijetili u nekoliko navrata, no Kozić je sačuvao svoju mrežu. Prvu šansu GOŠK je imao tek u 34. minuti kada je pokušao Husić, ali nije bio precizan.

GOŠK je do prednosti mogao u 42. minuti nakon što je Aletić imao odličan solo prodor, no na kraju je šutirao pored gola. Odlučujući trenutak ovog meča desio se u 51. minuti kada je GOŠK poveo sa 1:0. Odličan centaršut iskoristio je Ramić koji sjajno glavom trener mrežu zagrebačkog tima.

Do kraja utakmice igralo se većinom između dva kaznena prostora, bez većih prilika na obje strane. GOŠK je ovom pobjedom osvojio treće mjesto na turniru u Gabeli.

Prijateljska utakmica:

GOŠK - Dinamo II 1:0 (Ramić 52')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Nikić, Aletić, Husić, Đajić, Raguž, Vego, Bošković, Mujkić, Hasanović, Saez.

Dinamo II: Jurić, Maloku, Lukačević, Carracedo, Gogić, Ćuić, Bagarić, Muhar, Sisko, Santek, Kapitanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi