Lice Gogića pokazuje stanje terena u Gabeli, izjave dali i Adžem i Ćorić
Izjave nakon utakmice GOŠK - Posušje.

Reakcije nakon susreta GOŠK - Posušje

Lice Gogića pokazuje stanje terena u Gabeli, izjave dali i Adžem i Ćorić

E. Ganibegović

Za SportSport su nakon utakmice GOŠK - Posušje u Gabeli govorili akteri susreta. 

U okviru 22. kola WWin lige BiH danas su GOŠK i Posušje podijelili bodove odigravši 1:1. Nakon utakmice Faruk Gogić, fudbaler domaće ekipe, je rekao:

"Kao što ste vidjeli, veoma teški uslovi. Cijeli dan kiša pada. Znali smo da Posušje dolazi u dobrom nizu i da će biti teška utakmica. Mi smo išli na pobjedu, ali je na kraju neriješeno i najrealniji rezultat. Idemo iz utakmice do utakmicu, nadam se da ćemo ostvariti cilj i ostati u ligi."

Izjave su dali i treneri obje ekipe. Trener domaćih, Admir Adžem, zadovoljan je prvim poluvremenom, ali ne i drugim.

"Utakmica se igrala po jako lošem terenu, teškom za igru. Dobro smo ušli u utakmicu i dominirali u jednom dijelu, postigli rani pogodak. U drugom poluvremenu se vidjelo da nam nedostaje dosta toga. Posušje je postiglo pogodak što se moglo spriječiti", istakao je i dodao:

"Sve u svemu mislim da ne možemo biti nezadovoljni bodom. Pokušavamo naći najbolje rješenje za našu ekipu. U prvom poluvremenu je to dosta dobro djelovalo, ali energetski to nismo mogli izdržati duži period."

Oglasi

Denis Ćorić smatra da je njegova ekipa mogla i do tri boda, ali je zadovoljan bodom koji Posušje dovodi korak bliže ostanku u ligi.

"Čestitke i jednoj i drugoj ekipi. Sama utakmica, prvih 15-20 minuta GOŠK je bio agresivniji. Nismo se snašli i primili smo nesretan gol. Poslije smo uzeli konce igre u svoje ruke i imali smo jedan zicer, te dvije-tri situacije gdje smo mogli doći do poravnanja. Drugo poluvrijeme smo se dogovorili da budemo mirni i staloženi i da će doći taj gol. Da smo bili malo smireniji mogli smo otići i s tri boda. Zahvalio bih se ljudima na korektnosti i svemu i GOŠK-u želim svu sreću od srca i da ostane u ligi", rekao je pa komentarisao GOŠK:

"Poslije reprezentativne pauze GOŠK će se resetovati i biti još bolji. Vjerujem da će ispuniti ciljeve svoje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moram skinuti kapu Vladi Jagodiću šta radi sve sa Slogom. Idemo igrati fudbal pa zašto se ne bi nadali prolazu u polufinale. Pokušati obezbijediti polufinale, ako ne bude čestitati protivniku. Prvo se dobro odmoriti", istakao je o revanšu četvrtinala Kupa BiH protiv Sloge. 

Nakon ove utakmice Posušje je šesto s 30 poena. GOŠK je dvije pozicije niže sa šest bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti