GOŠK slavio u Kaknju protiv Rudara i plasirao se u polufinale Kupa BiH

Sjajan uspjeh kluba iz Gabele

GOŠK slavio u Kaknju protiv Rudara i plasirao se u polufinale Kupa BiH

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri GOŠK-a danas su kao gosti pobijedili Rudar iz Kaknja sa 3:0 u okviru četvrtfinala Kupa BiH.

GOŠK je zaprijetio već u drugoj minuti preko Šivšića koji je pokušao iz slobodnjaka, ali je šutirao preko gola. Pet minuta kasnije prva šansa za Rudar preko Kobilice, ali je on sa vrha kaznenog prostora šutirao pored gola.

I onda u devetoj minuti GOŠK je poveo sa 1:0. Šivšić je ubacio sa lijeve strane, loptu je zahvatio Jusufbašić, a na kraju je odskočila i prevarila golmana Rudara.

Rudar je mogao do poravnanja u 27. minuti. Kobilica je izborio penal i sam preuzeo odgovornost s bijele tačke, no na žalost domaćih navijača šutirao je preko gola.

Desetak minuta kasnije domaći ponovo prijete. Ovaj put Kobilica je ubacio s desne strane, ali na drugoj stativi malo kasni Hrelja. U 39. minuti Rudar je ostao s igračem manje. Crveni karton je dobio Goralija nakon što je nepropisno zaustavio Mašića koji je išao sam prema golu.

Na samom početku drugog dijela Rudar je ponovo imao odličnu šansu. Hadžić je sjajno zaprijetio, no Lučić je odbraniop njegov udarac. U 61. minuti prijeti i GOŠK preko Aletića koji je šutirao glavom, ali je golman Rudara uz pomoć prečke zaustavio njegov šut.

GOŠK je posao u ovoj utakmici završio u 73. minuti. Nakon veoma dobre kontre sam pred golmanom domaćih našao se Mašić koji je pogodio za 2:0. Samo četiri minute kasnije bilo je 0:3 za goste, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Simeunović.

To je bio i konačan rezultat današnje utakmice, te je GOŠK tako prva ekipa koja je izborila mjesto u polufinalu Kupa BiH.

Kup BiH, četvrtfinale:

Rudar - GOŠK 0:3 (Jusufbašić 9', Mašić 73', Simeunović 77')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Rudar Kakanj: Bekan, Goralija, Hrelja, Hodžić, Kobilica, Sivac, Musić, Kovač, Zilić, Dervišagić, Gačan.

NK GOŠK: Lukač, Šivšić, Islamagić, Aletić, Mašić, Jusufbašić, Mihajlović, Šunjić, Savić, Simeunović, Rizvanović.

Top Komentari

Adriano
Sramoto Kakanjska!!!
0 3
Vienner
Zasluzena pobjeda Goska
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi