Timovi bez prava na grešku: Danas mečevi četvrtfinala Kupa BiH

Borba za polufinale

Timovi bez prava na grešku: Danas mečevi četvrtfinala Kupa BiH

A. Čaušević

Polufinalisti Kupa BiH za sezonu 2019/20 će biti poznati danas. Sobzirom da se igra samo jedan meč timovi nemaju pravu grešku jer ovaj put neće biti popravnog ispita.

Epicentri dešavanja su svakako Banjaluka i Mostar. U derbiju ove faze takmičenja sastat će se Borac i Željezničar, a ništa manje ne bi trebalo biti zanimljivo i na duelu Zrinjskog i Tuzla Cityja.

Borac je ovaj meč nije najavio baš najbolje. Upisan je prvi domaći poraz. Minulog vikenda bolje je bilo Sarajevo s 0:2, dok je Željezničar lako izašao na kraj sa Zvijedom 09.

Za domaće u ovom susretu vjerovatno neće nastupiti iskusni golman Mladen Lučić. Amar Osim neće moći računati na Ivana Lendrića i Eldara Šehića koji su igrali za druge timove u ovosezonkom izdanju Kupa.

"Očekujem tešku utakmicu protiv teškog protivnika na vjerovatno teškom terenu. Pokušat ćemo iskoristiti naše prednosti i neutralisati prednosti koje Borac ima. Imamo problema sa igračkim kadrom, ali očigledno ga sve ekipe imaju proteklih dana".

"Borac je imao prije par dana tešku utakmicu koju nije toliko dobro apsolvirao. Da li će se to odraziti na njihovu formu i psihu to ne znam i ne treba da nas interesuje. Mi ćemo pokazati pokazati da imamo kvalitet i da dižemo formu nakon što smo ušli u sezonu malo stidljivo i sporo. Moramo dramatično podići formu ako želimo do kraja pokušati ostvariti naše ciljeve", kazao je Osim u najavi utakmice.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Željezničar je neugodan rival, iako smo u prethodna dva susreta (Na 'Grbavici' 0:0, u Banjaluci 3:0), ali svaka utakmica je zasebna. Ništa ne znači ubjedljiva pobjeda iz prethodnog susreta, pa sigurno neće biti lagano sutra iako gosti imaju određenih kadrovskih problema", smatra Branislav Krunić trener večerašnjeg domaćina.

Program će otvoriti susretom u Kaknju. Od 15 sati u okršaju federalnih prvoligaša Rudar će dočekati GOŠK, od 16:30 igraju Zrinjski - Tuzla City. Derbi u Banjaluci počinje u 18 sati. Istovremeno će na Pecari početi i utakmica Široki Brijeg - Olimpik.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gospodin
Gurni im ga manijače
5 3
magistar
Nakon kisovite noći i jutra, u Banjaluci je ugrijalo sunce i ne ocekuju se dalje padavine, sem pada Zelje pred veče
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi