GOŠK ulaže žalbu i podnosi tužbu protiv NS FBiH

Održana sjednica Upravnog odbora

GOŠK ulaže žalbu i podnosi tužbu protiv NS FBiH

Adnan Beganović

Derbi susret 30. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine između Mladosti i GOŠK-a u kojem je ekipa iz Doboja kod Kaknja slavila sa 2:1 i tako izborila plasman u Premijer ligu, dobit će i svoje treće poluvrijeme.

Naime, čelnici GOŠK-a odmah po povratku u Gabelu održali su sjednicu Upravnog odbora, te su uložili žalbu na registraciju susreta jer prema njihovim riječima suđenje je bilo sramotno, a povrijeđena su i materijalna pravila igre.

Upravni odbor GOŠK-a na sjednici je donio je pet stavova, zaključaka i odluka:

1. UO izražava zadovoljstvo što su se igrači i stručno vodstvo, članovi uprave kluba, kao i navijači našega kluba i pored opće pogibelji i opasnosti po život vratili živi u Gabelu, što je vrijednije od bilo kakvih bodova i titula. U službenim prostorijama pred utakmicu su: napadani šakama i davljeni igrači (Cvitković Slavko, Stjepanović Mladen, Ljubić Mario, Bošnjak Miljenko) od strane zaštitarske službe (Šehagić Edin) i igrača domaće momčadi (Šišić Aldin) kao i od službenog predstavnika domaće ekipe (Begavac Edin). Naime, pored davljenja igrača Cvitkovića zaštitar Šehagić Edin je uz višestruke prijetnje smrću šakom u glavu udario igrača Miljenka Bošnjaka. Službeni predstavnik Begavac Edin je nakon šaketanja igrača Malčić Željka udario igrača Antu Petrovića, igrač domaćih Šišić Aldin je najavu utakmice riječima „nećemo birati sredstva da dobijemo pod svaku cijenu“ pretočio u šaketanje protivničkog igrača Stjepanovića. Sudac Kazlagić je, tokom utakmice, igračima gostujuće ekipe, višes puta govorio: "ma šta ste zapeli, šta se lomite,  ionako će biti kec“. Smještaj gostujućih navijača ispod svih kriterija, odnos zaštitara još gori , jednako kao prema članovima Uprave u nazovi loži, bolje reći tribini, okruženima krvoločnim navijačima domaćeg kluba.

2. Temeljem članaka 37. - 41. Propozicija takmičenja PL FBIH za 2014/15 godinu  Upravni odbor NK GOŠK ulaže žalbu na registraciju utakmice sa osnova neregularnosti uvjeta za igru, sramotnog navijačkog suđenja kao i materijalne povrede pravila igre (sudac nije u 90+2 dao znak za izvođenje slobodnog udarca prilikom postizanja gola).

3. Pregled snimka utakmice  od strane Komiteta za suce i suđenje uz sankcioniranje svih sudionika nečasnih radnji, posebno sudaca .

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

4. UO NK GOŠK odvjetničkoj kancelariji nalaže pripremu materijala za podnošenje sudske tužbe protiv pojedinaca i NS FBIH u slučaju potrebe, kao i u cilju nadoknade štete.

5. Nalaže se predsjedniku NK GOŠK da ovo priopćenje UO kluba dostavi svim adresantima, uključujući javnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti