Nižić: Teže je na tribinama nego na terenu, vjerujem da možemo zaustaviti Zrinjski

GOŠK dočekuje Plemiće

Nižić: Teže je na tribinama nego na terenu, vjerujem da možemo zaustaviti Zrinjski

Adnan Beganović

U Gabeli se danas sastaju domaći GOŠK i aktuelni bosanskohercegovački prvak Zrinjski. Domaći žele nakon vrijedne pobjede nad Zvijezdom 09 do novog pozitivnog rezultata, dok gosti iz Mostara "moraju" do tri boda kako im Borac ne bi previše pobjegao.

U okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas će između ostalog u Gabeli snage odmjeriti domaći GOŠK i aktuelni bosanskohercegovački prvak mostarski Zrinjski.

Plemići u ovaj duel ulaze kao apsolutni favoriti, no sigurno je da izabranici Tonija Karačića na teren neće istrčati sa bijelom zastavom i učinit će sve što je u njihovoj moći kako bi Mostarcima "zagorčali" život.

Aktuelne bh. prvake GOŠK dočekuje nakon velike gostujuće pobjede nad Zvijezdom 09 (2:1), no Karačić danas kao i na meču u Ugljeviku, neće moći računati na Luku Nižića, koji je na treningu povrijedio butni mišić.

Nižić će tako svoje saigrače danas bodriti s tribina, a kako kaže za SportSport.ba, uvjeren je da mogu do pozitivnog rezultata.

"Da se ne lažemo, Zrinjski je favorit, ali pokazali smo u dosadašnjem dijelu sezone, da možemo zagorčati život i onim ekipama koje se bore za sami vrh. Pobjeda u Ugljeviku nam je dala vjetar u leđa i sada želimo da nastavimo sa pozitivnim rezultatima, a danas za to imamo priliku", govori Nižić za SportSport.ba i dodaje:

"Žao mi je što neću moći pomoći svojim saigračima. Na treningu uoči duela sa Zvijezdom 09 sam se povrijedio, ali bodrit ću ih s tribina. Teže je biti na tribinama nego na terenu, ali ne želim se osvratiti na prošlost. Sada mi je cilj da se što prije oporavim, te da se stavim na raspolaganje šefu struke".

Detalj sa utakmice GOŠK - Borac

Nakon 14 kola GOŠK se nalazi na 9. mjestu sa 16 osvojenih bodova. Sasvim solidan učinak za novajliju u društvu najboljih, kojeg je do "juče" s klupe predvodio Denis Ćorić, no nakon domaćeg poraza od Veleža došlo je do promjene na klupi. Ćorića je naslijedio Karačić.

"Mislim da smo igrama zaslužili i koji bod više. Možda nas je skupo koštalo to neiskustvo igranja u društvu najboljih. Bivši šef je sa čelnicima kluba napravio dobru klapu, slažemo se izvrsno i na terenu, ali i van njega, te mislim da je to naša najveća snaga. To neko zajedništvo. Mnogo dugujemo Ćoriću, ali već sam rekao, ne treba gledati u prošlost, nego u ono što je ispred nas", ističe 23-godišnji fudbaler GOŠK-a i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Cilj je ostanak u društvu najboljih i uvjeren sam sa ćemo ga ostvariti. Zaslužuju to ljudi koji vode ovaj klub. I sami znate da za GOŠK svi imaju samo riječi hvale, a mi igrači najbolje znamo koliko Lujo Ilić i saradnici daju sa ovaj klub. Naravno, neće biti lako jer i naši konkurenti u borbi za ostanak žele i naredne sezone igrati u društvu najboljih i svaka utakmica, svaki bod je od ogromne važnosti."

Na kraju dodajmo da će GOŠK do kraja prvog dijela sezone osim za Zrinjskim u Gabeli igrati još protiv Širokog Brijega i Željezničara, dok će gostovati kod Sarajeva.

Top Komentari

Frane
Hajvanu iz Ljubuškog koga ćeš bola ti zaustavit.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi