Posušje i GOŠK ponovo odmjerili snage, ovaj put druga priča u odnosu na premijerligaški meč

Prijateljski meč premijerligaša

Posušje i GOŠK ponovo odmjerili snage, ovaj put druga priča u odnosu na premijerligaški meč

Samir Mlaćo

Nogometaši Posušja i GOŠK-a nedavno su odmjerili snage u Posušju i bilo je 0:0. Sada su odigrali novi meč, ovaj put prijateljski u reprezentativnoj pauzi.

Na Mokrom Docu nedavno je bilo 0:0, gosti su došli po bod i uspjeli u tome, a sada su timovi odlučili ponovo odmjeriti snage i dodatno se uigrati za nastavak sezone.

Posušje je pokazalo više i na kraju upisali novu pobjedu. Strijelci za tim iz Posušja bili su Dario Pavković, Karlo Stapić i Robert Jandrek.

Sigurno da je Branko Karačić imao razloga za zadovoljstvo u odnosu na kolegu Tonija Karačića koji je tek nedavno stigao na klupu Gabeljana. Toni Karačić je u debiju slavio protiv Zvijezde 09 sa 2:1, te su to bila tri itekako vrijedna boda za Gabeljane.

Posušje je u prošlom kolu poraženo od Sarajeva na svom terenu 1:0 i sigurno da navijači nisu zadovoljni. Očekivali su koji bod više na svom kontu, a priliku za popravni Boban i društvo će imati na Grbavici za tačno sedam dana.

Oglasi

Rival će biti FK Željezničar kojeg su ove sezone već savladali na Mokrom Docu uz jako dobru partiju.

GOŠK u narednom kolu dočekuje mostarski Zrinjski. Biće to pravi ispit za Gabeljane i sigurno se nadaju da mogu iznenaditi aktuelnog prvaka. Zrinjski prije toga igra zaostali meč sa Širokim Brijegom, a Plemići su itekako uzdrmani nakon poraza od Veleža sa čak 3:0.

Ceh je platio šef struke Krunoslav Rendulić s kojim je klub jučer potvrdio rastanak.

"Treneru Renduliću se zahvaljujemo na profesionalnoj suradnji i velikim uspjesima koje je ostvario s momčadi te mu kao Klub od srca želimo puno sreće i sportskog uspjeha u nastavku trenerske karijere", saopšteno je iz HŠK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hrvatski stručnjak je Zrinjski vodio u 47 utakmica i ostvario je učinak od 31 pobjede, pet neriješenih rezultata i 11 poraza.

Na njegovo mjesto bi mogao Stjepan Tomas, Bugojanac koji je posljednji angažman imao u NK Osijek, ali sa Plemićima se povezuju i Samir Toplak, Denis Ćorić, te još nekoliko imena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije