Nemanja Bilbija pogodio za finale

Turnir u Gabeli

Nemanja Bilbija pogodio za finale

Edmir Škorić

Nogometaši Zrinjskog brane 33. naslov na međunarodnom Memorijalnom turniru "Andrija Anković" koji se igra u Gabeli.

Zrinjski je u polufinalu pobijedio domaći GOŠK sa 1:0 i ponovo se plasirao u finale. U reprizi prošlogodišnjeg finala Plemići su trijumfovali sa 1:0, a jedini gol postigao je Nemanja Bilbija sa penala u šestoj minuti.

GOŠK je pružio dobar otpor favorizovanim Mostarcima, a dobru šansu nije iskoristio Hrelja u drugom dijelu.

Zrinjski je svoje šanse imao u prvom dijelu. Bilbijin jedan udarac glavom skoro je završio u mreži, ali je stativa bila saveznik Gabeljana, dok je u istoj akciji Bobić odbranio šut Ivančiću.

Zrinjski će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Jadran Luka Ploče te RFK Novi Sad 1921.

Detalj sa današnje utakmice u Gabeli

Završnica turnira na programu je u subotu. Prvo će u 13 sati snage odmjeriti ekipe za treće mjesto, a nakon toga u 15 sati počinje finale. Potom slijede tradicionalno dodjele nagrada za najbolju ekipu i pojedince koji su obilježili turnir.

Zrinjskom će to biti posljednje provjere pred nastavak sezone. Plemići narednog vikenda igraju u Kupu protiv Laktaša u Mostaru, a onda na otvaranju drugog dijela Premijer lige imaju teško gostovanje Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plemići su lideri u Premijer ligi sa 39 bodova i ujedno brane titulu. Široki Brijeg ima tri boda manje na drugom mjestu.

Što se tiče GOŠK-a, lider je u Prvoj ligi FBiH sa 42 boda i ima čak 12 bodova prednosti nad drugoplasiranom Zvijezdom iz Gradačca, a početkom marta dočekuje Bratstvo u 16. kolu domaćeg prvenstva.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Iz penaltika.. Logično
7 3
plemic
zrno po zrno, pogača. gol po gol, titula!
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi