Gospodin u kopačkama: "Mislio sam da dječak želi autogram, a on mi je dobacio da sam crnčuga"

Održao mu lekciju za cijeli život

Gospodin u kopačkama: "Mislio sam da dječak želi autogram, a on mi je dobacio da sam crnčuga"

E. Čaušević

Legendarni napadač Didier Drogba priznao je da je rasizam i dalje veliki problem u svijetu fudbala, te da je i sam na svojoj koži to osjetio.

Drogba je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Chelseaja s kojim je osvojio skoro sve što je mogao, a njegove legendarne golove sigurno će zauvijek pamtiti navijači londonskog kluba.

Ipak, ovaj put Drogba nije govorio o svojoj bogatoj karijeri već o problemu koji već dugo vremena trese cijeli svijet, a posebno je izražen na fudbalskim terenima.

Naravno, to je rasizam koji je i danas itekako zastupljen na tribinama. Međutim, Drogbina priča je veoma emotivna i potresla je mnoge jer ga je vrijeđao dječak koji je bio na jednom od treninga Drogbine ekipe.

"Imali smo otvoreni trening za navijače. Dječak mi je mahao i ja sam mislio da želi autogram, ali kada sam došao pred njega nazvao me je crnčugom. Otac se naljutio na njega i rekao da ne smije ponoviti nikada više ponoviti tu riječ".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ipak, ja sam kleknuo ispred njega i uzeo ga za ruku i podigao na prsa, te mu objasnio da imam srce kao on, da imam dvije ruke kao on, da imam dva oka isto kao i on. Rekao sam mu da među bijelima i crnima nema nikakve razlike osim u boji".

"Oboje smo ljudi i svi smo isti i zaslužujemo isto poštovanje. Dječak je počeo plakati i odletio ocu u ruke sa očima punim suza. Dao sam mu svoj dres kao znak poštovanja prema njegovoj rasi i mislim da je mali naučio nešto novo u život", prisjetio se Drogba.

Top Komentari

Analiticar
Jesi se izlagao malom, svaka ti cast :)
0 11
amadeus21
Veliki Didier!!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti