Gospodski potez legendarnog Lippija: Odlazim, ne želim više da im kradem novac
(Foto: EPA)

Italijan napustio klupu Kine

Gospodski potez legendarnog Lippija: Odlazim, ne želim više da im kradem novac

M. Šljivak

Legendarni italijanski stručnjak Marcello Lippi podnio je ostavku na mjesto selektora reprezentacije Kine.

Lippi se odlučio na odlazak nakon poraza njegove selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo od Sirije (2:1), a njegova odluka se neće promijeniti.

"Ako prezentujem ovakav tim kakav je bio na terenu - onda je red da odem. Zaradio sam mnogo novca i ne želim da im 'ukradem' još. Zato sam podnio ostavku", kratko je rekao Lippi.

Lippi će tako nakon sedam godina napustiti Kinu gdje je ranije radio kao trener Guangzhou Evergrandea.

Ovaj klub je odveo do tri titule prvaka Kine, trofeja u azijskoj Ligi prvaka, a svakako da mu je najveći uspjeh karijeri osvojena titula prvaka svijeta sa Italijom 2006. godine.

U bogatoj karijeri vodio je i Juventus, Inter, Napoli i Atalantu, a sa Starom damom je posljednji put osvojio i Ligu prvaka prije 23 godine.

Top Komentari

beautifulloser
Da je meni jedno pola godine da im uzimam pare, otisao bih i ja sam, bih tetke mi Nafe iz Buca potoka...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi