Nakon što se De Ligt našao na udaru kritika: Marcello Lippi stao u odbranu igrača Juventusa
Lippi smatra da loš početak De Ligta u Juventusu nije ništa novo

Legendarni trener smatra da nije lako igrati u Italiji

Nakon što se De Ligt našao na udaru kritika: Marcello Lippi stao u odbranu igrača Juventusa

S. Pašalić

Matthijs de Ligt je ovog ljeta iz Ajaxa stigao u Juventus.

Holanđanina je nekoliko evropskih velikana željelo dovesti u svoje redove, a on se na kraju odlučio da dođe u Torino uz odštetu od 85.5 miliona eura.

Ipak, De Ligt je u prvoj utakmici protiv Parme ostao na klupi, a u mečevima sa Napolijem i Fiorentinom je bio dosta nesiguran.

Posebno je to bilo izraženo u meču protiv Viola gdje je napravio veliku grešku nakon koje je Ribery umalo doveo Fiorentinu u vodstvo, ali je golman Szczesny na kraju spasio cijelu stvar.

Mladi Holanđanin se odmah našao na udaru, a sada je legendarni trener Marcello Lippi stao u njegovu odbranu.

"Nije ništa novo vidjeti da neko ima loš početak karijere. Čak su i drugi sjajni igrači u prošlosti imali manje uzbudljiv start svoje karijere u novom klubu. Sjećate se Zidanea?"

Lippi vjeruje da Italija nije mjesto u kojem je baš lako igrati. Osim toga, zbog povrede Chiellinija je značio da De Ligt mora puno brže uskočiti na njegovo mjesto i to mi nije pomoglo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dolazak u Italiju, čak i ako ste stvarno dobri i igrate u vremenu kao što je Juventus, ponekad može biti izazovno."

"Iskreno rečeno, zbog Chiellinijeve povrede poguran je u početnu postavu, ali u njegov talent ne treba sumnjati.", dodao je italijanski stručnjak.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi