Lippi otkrio kako je mogao preuzeti Tottenham, ali iz bizarnog razloga to nije uradio
Lippi je smatrao da ne govori dovoljno dobro engleski jezik

U vrijeme kada je vodio Juventus

Lippi otkrio kako je mogao preuzeti Tottenham, ali iz bizarnog razloga to nije uradio

S. Pašalić

Legendarni italijanski trener Marcello Lippi je u prošlosti imao ponudu da preuzme Tottenham.

Posljednje tri godine Lippi je selektor reprezentacije Kine, a prije toga je dvije godine vodio kineski klub Guangzhou Evergrande.

Ipak, nekadašnji selektor reprezentacije Italije i trener Juventusa je imao priliku da preuzme i Spurse, ali je to odbio iz razloga što je mislio da ne govori dobro engleski jezik.

"Da, bio sam vrlo blizu Tottenhamu kad sam bio trener Juventusa", rekao je Lippi.

"Bili su korektni prema meni kada su kontaktirali mog sina Davida. Ali nisam osjećao da bih trebao napustiti Torino i Juventus. Za mene je Juve ono što je za Fergusona bio poput Manchester Uniteda: jedinstven klub koji sam volio. "

"Nisam dobro govorio engleski i to je bio razlog zašto sam odbio. Neko mi je rekao da Ferguson također nije dobro govorio engleski jer je bio Škot!", nastavio je Italijan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volio sam Roya Keanea. Bio je vrlo blizu prelasku u Juventus, ali tada nije uspio pregovarati. Također sam volio Paula Scholesa. Njega bi voljeli gdje god da je došao"

"Ole Gunnar Solskjaer je bio vrlo dobar igrač, nadam se da će se dobro snaći i kao trener. Zaslužuje to", dodao je Lippi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi