Gostujuće pobjede Jedinstva, Slobode i Bratstva

Rudar pretrpio poraz u Orašju

Gostujuće pobjede Jedinstva, Slobode i Bratstva

U okviru 18. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine danas je odigrano sedam susreta, a od vodećih momčadi poraz je pretrpio Rudar, dok su Sloboda, Jedinstvo i Bratstvo, upisali nove pobjede.

Do veoma važne pobjede stigla je Sloboda na gostovanju kod Čapljine. Iako su Tuzlaci od 39. minute imali igrača više i tokom čitave utakmice diktirali igru, do pobjedonosnog gola stigli su u 77. minuti preko Mehidića. 

Gostujući trijumf ostvarilo je  i bihaćko Jedinstvo, koje je  u gostima deklasiralo Troglav iz Livna rezultatom 0:6. Tri gola postigao je Stojanov, dva Hušić, dok se za preostali jedan pobrinuo Malbašić. 

Dramatična završnica desila se u Bugojnu, gdje je u 95. minuti susreta Galin postigao pogodak za važnu pobjedu Iskre, a istim rezultatom slavilo je i Orašje nad Rudarom. Presudan momenat desio se  u 53. minuti, kada je mrežu Rudara zatresao Prgić. 

Veliku pobjedu u borbi za Premijer ligu ostvarili su fudbaleri Bratstva, koji su u Konjicu pogotkom Suljica u 85. minuti savladali domaći Igman.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladost je u posljednjim minutama ispustila pobjedu nad Radničkim, a radost gostima donio je Junuzović golom za konačnih 1:1. 

Sa dva gola Turbića i jedan Likića, Gradina je zasluženo upisala pobjedu na svom stadionu protiv Goška.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti