Gotova stvar: Barcelona osigurala usluge mladog Brazilca

Arthur od januara 2019. u Barceloni

Gotova stvar: Barcelona osigurala usluge mladog Brazilca

Edmir Škorić

Prema brojnim inostranim izvještajima, mladi brazilski veznjak Arthur od januara 2019. godine igrat će u Barceloni.

Već neko vrijeme Barcelona radi na transferu nogometaša Gremija, ali čini se da je sada postignut dogovor i 21-godišnjak na zimu 2019. dolazi na Nou Camp.

Barcini predstavnici proteklih dana su u Brazilu razgovarali s predstavnicima Gremija, kao i zastupnikom nogometaša, pa je postignut dogovor i za 40 miliona eura Arthur će postati član Katalonaca.

Arthur se povezivao s Chelseajem, Manchester Unitedom, Atleticom, Barcelonom i Interom, ali je Barca bila najkonkretnija, a ionako je ovaj klub pogodan za mnoge južnoameričke talente.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dogovor još nije završen, ali postoije pregovori i ozbiljni pomaci. Arthur će još neko vrijeme ostati s nama, ali neka za sada sve bude samo medijska špekulacija", poručio je predsjednik Gremija Romildo Bolzan Junior za Globo.

Arthur je mladi brazilski reprezentativac i uskoro bi mogao zaigrati za seniore, a najavljeno je da će ići na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi