Erez Edelshtein hvali bh. košarkaše

Selektor Izraela: Volim bosanski narod i bosansku košarku

T. Hebib

Erez Edelshtein, selektor košarkaške reprezentacije Izraela, poznaje dosta dobro našu selekciju.

Nakon pobjede nad Finskom, Izraelci dosta rasterećeno ulaze u sutrašnji meč s našom reprezentacijom, a Edelshtein je ponosan na današnju pobjedu.

Pobjeda im je potrebna za siguran plasman u drugi krug

"Sretni smo i ponosni što je dosta ljudi u Izraelu gledalo ovaj meč. Način na koji smo igrali odbranu, na koji smo dodavali lopte. Ako smo nekog u Izraelu učinili sretnim na dva sata, to nam je bila čast", istakao je on.

Našu selekciju odlično poznaje.

"Imam odličnog prijatelja u Bosni i Hercegovini, to je Jasmin Hukić. Trenirao sam ga jedno vrijeme. Volim bosanski narod, bosansku košarku. Imaju sjajnog trenera. Poštjemo ih i znamo da su nas pobijedili prije 10-ak dana uz odlično vođenje s klupe. Imaju odlične igrače. Biće teška, teška utakmica", istakao je izraelski selektor pred meč s BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.