Gotovo je: Cenk Tosun potpisuje za Everton

Potvrdio Sam Allardyce

Gotovo je: Cenk Tosun potpisuje za Everton

Turski napadač Cenk Tosun uskoro će potpisati za Everton i tako će biti realizovan veliki transfer o kojem se dugo špekulisalo.

Ovu vijest je potvrdio menadžer Evertona Sam Allardyce, koji se nada da bi Tosun mogao vrlo brzo debitovati za njegov klub.

"Ostali su još samo da se dogovore finalni lični uvjeti, ali to je stvar formalnosti. Nakon dugih pregovora možemo reći da smo veoma blizu transfera, što nas čini sretnim. Tosuna smo dugo pratili i Evertonu je baš trebao fudbaler poput njega. U deficitu smo na poziciji napadača i vjerujem daje on pravi izbor", rekao je Allardyce.

Britanski mediji pišu da će Tosun sa Evertonom potpisati ugovor na četiri i po godine, te da će Bešiktaš na ime obeštećenja inkasirati 30 miliona eura.

Za 26-godišnjeg napadača su interes pokazali i neki klubovi iz Kine, ali je njegova želja bio isključivo Everton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cenk Tosun je ove sezone odigrao 24 utakmice za Bešiktaš i postigao je 14 golova, a za ovaj klub je ukupno na 142 utakmice zabio 64 pogotka uz 13 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi