Gotovo! Naredne sedmice Griezmann potpisuje ugovor

Karijeru nastavlja na Camp Nou

Gotovo! Naredne sedmice Griezmann potpisuje ugovor

Ako je suditi prema pisanju Marce, transfer Antoinea Griezmanna u Barcelonu je završen.

Francuski napadač je prije nekoliko mjeseci saopštio da napušta Atletico nakon pet godina i od tada se konstantno špekuliše o njegovoj budućnosti. Pominjali su se brojni klubovi, od Paris Saint-Germaina do pojedinih timova iz Premier lige, no naredna stanica će definitivno biti Camp Nou.

Marca piše kako je Griezmann postigao dogovor s katalonskim klubom prema kojem će Barcelonin dres nositi u narednih pet sezona, a Atletico Madrid za ovaj transfer će dobiti 125 miliona eura, koliko zapravo iznosi i izlazna klauzula u njegovom ugovoru.

Kao novo pojačanje Griezmann bi, navodi isti izvor, mogao da bude predstavljen u četvrtak 11. jula.

Ovaka rasplet nije iznenađujući, pogotovo jer je još ranije Atleticov direktor otklonio sumnje oko budućnosti sjajnog napadača.

"Svima je jasno gdje će Griezmann igrati sljedeće sezone. Svi to već znamo, još od marta. Njegov naredni klub je Barcelona", rekao je Gil Marin za katalonski Sport prije nekoliko sedmica.

Griezmann je u Atleticu od 2014. godine, madridski klub platio ga je Sociedadu 30 miliona eura. U pet godina je odigrao više od 250 utakmica i zabio 133 gola za Atletico.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Ponovit ču još jednom.To če biti još jedan pogrešan transfer.Vreme če pokazat ko je u pravu ili ja ili kvazi stručnjaki Barcelone.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi