Dame u delirijumu: Najzgodniji sportista svijeta bi se mogao vratiti na fudbalske terene

Povrede su spriječile još veću karijeru

Dame u delirijumu: Najzgodniji sportista svijeta bi se mogao vratiti na fudbalske terene

Haris Zilić

Bivši fudbalski reprezentativac Francuske Yoann Gourcuff bi mogao da se ponovo aktivira u 34. godini.

Pomenuti fudbaler je na ljeto 2019. godine objavio da prestaje s atkvinim igranjem do daljnjeg. Mnogi su to shvatili i kao kraj karijere, ali čudno je bilo zašto bi to uradio u 32. godini bez obzira na povrede koje su ga pratila tokom karijere.

Posljednji klub mu je bio Dijon, a veliki trag je ostavio igrajući za Milan i Lyon. Karijeru je počeo u Rennesu, nosio je još i dres Bordeaux. Za Trikolore je skupio 32 nastupa i postigao četiri gola.

Gourcuff je i 2019. godine proglašen za najzgodnijeg sportistu svijeta, a sada bi dame širom planete mogle ponovo Yoanna gledati na terenu.

Navodno je jedan francuski niželigaš ponudio zanimljive uslove Gourcuffu. Iako se sam fudbaler nije oglasio, nedavne izjave da mu fudbal, takmiačrski duh nedostaje, podgirjale su dovoljno temu o njegovom povratku.

Pomenuti fudbaler je bio progšalen i za najvećeg talenta francuskog fudbala. Vidjeli su ga nao nasljednika Zinedine Zidanea, ali učestale povrede u karijeri spriječile su ga da ispuni pomenuta očekivanja.

U jednom periodu 2015. godine bio je bez kluba nakon odlaska iz Lyona, a onda mu je u pomoć priskočio matični Rennes, koji ga je angažovao. U Rennesu se nije proslavio, pa je sreću potražio u Dijonu za koji je odigrao svega osam mečeva nakon što je odlučio da napravi pauzu u karijeri.

Pitanje je nakon silnih povreda, pauza koliko se može vratiti u takmičarsku formu sa 34 godine na leđima, ali sigurno da bi bilo lijepo da ga vidimo opet na terenima makar to bio i neki niželigaški klub kako se spominje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Interesantno Gourcuff je tokom karijere i 52 puta oblačio dres omladinskih selekcija Francuske.

U karijeri je osvojio sve bitne trofeje na klupskom nivou. Bio je prvak francuske, osvajač Liga Kupa, kupa, osvojio je i Ligu prvaka, kao i klupsko prvenstvo svijeta, dok je 2009. godine proglašen za igrača godine u Francuskoj.

Oglasi