Govedarica novi član Zvijezde 09

Cilj Premijer liga

Govedarica novi član Zvijezde 09

E. Škorić

Donedavni nogometaš Slavije Miljan Govedarica potpisao je za Zvijezdu 09.

Govedarica je postigao dogovor s ekipom koja je u vrhu Prve lige RS i polufinalistom Kupa BiH, te će u nastavku sezone braniti boje ovog izuzetno ambicioznog drugoligaša.

Zvijezda 09 ima za cilj da se plasira u Premijer ligu, a Govedarica itekako ima iskustva igranja na premijerligaškim terenima pošto je ranije bio član Slobode i Olimpika.

"Veoma brzo sam se dogovorio sa čelnim ljudima Zvijezde 09 i nadam se da ću na proljeće pružiti puni doprinos u osvajanju titule. Imao sam nekoliko ponuda iz Premijer lige BiH, ali su mi se ambicije poklopile sa ambicijama kluba iz Etno sela Stanišići koji želi da naredne sezone zaigra u elitnom rangu i postane stabilan premijerligaš. Želim da se zahvalim ljudima iz Slavije na razumijevanju, jer sam u prvom dijelu sezone sigurno pomogao u dobrim igrama kluba i nadam se da će u nastavku ekipa ispuniti sve zacrtane ciljeve. Znam šta se u novom klubu od mene očekuje, pa se nadam da ću se veoma brzo uklopiti u ekipu. Dosta novih saigrača poznajem i siguran sam da uz još par kvalitetnih pojačanja u toku zimske pauze možemo do prvog mjesta", rekao je Govedarica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prdsednik Zvijezde 09 Boris Stanišić nakon dolaska Miljana Govedarice u redove njegovog kluba je istakao da će tokom zimske pauze biti dosta promjena u igračkom kadru, ali i stručnom štabu.

"Mi imamo jasan cilj i to je plasman u Premijer ligu BiH, a igrači poput Miljana Govedarice mogu da donesu prevagu u borbi za titulu. Već smo u pregovorima sa još nekoliko igrača, dok je izvjesno da ćemo se nekim igračima zahvaliti na saradnji. U posljednja četiri jesenja susreta ekipu je sa klupe vodio Aleksandar Jović koji je bio prelazno rješenje, međutim izvjesno je da on neće na proljeće biti šef stručnog štaba. U narednih par dana biće puno jasnija situacija oko novog trenera, ali i nekih igrača koji će u klub doći kao pojačanja", zaključio je Stanišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi