Govorio da nije igrač za Barcelonu, pa se predomislio: "On nam je kao dar s neba"

Xavi nakon meča

Govorio da nije igrač za Barcelonu, pa se predomislio: "On nam je kao dar s neba"

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć na svom terenu ubjedljivo pobijedila Osasunu sa 4:0.

Katalonski klub je odigrao još jednu veoma dobru utakmicu i pokazali su ponovo da se lagano vraćaju u pravu formu u kojoj smo navikli da gledamo Barcelonu.

Barca je pred svojim navijačima bez mnogo muke uspjela da pobijedi Osasunu sa 4:0 i tako se s tri boda ponovo vrati na treću poziciju.

Dva gola u sinoćnjoj utakmici zabio je Ferran Torres, dok su po jedan dodali Pierre-Emerick Aubameyang i Riqui Puig. Aubameyang se pokazao kao odlično pojačanje jer je ovo bio već njegov šesti pogodak u svega mjesec dana.

Xavi je nakon utakmice pohvalio igre Gabonca, te je poručio da je njegov dolazak u klub dar s nema jer je Auba stigao kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Arsenalom.

"Aubameyang je dar s neba. Pozitivan je, vrijedan i dobro se uklapa u svlačionicu. Privilegija je trenirati ga", rekao je trener Barcelone nakon utakmice.

Xavi je itekako promijenio priču što se tiče Aubameyanga jer je svojevremeno govorio da on nije baš pravi igrač za Barcelonu i da se ne bi uklopio u igru katalonskog kluba, ali mu je Gabonac na najbolji način pokazao koliko je imao pogrešno mišljenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još jedan odličan meč odigrao je i Ousmane Dembele koji je na terenu proveo svih 90 minuta.

"Ousmane Dembele je fudbaler koji pravi ogromnu razliku na terenu. Danas je ponovo pokazao koliko je dobar igrač. Nadam se da ljudi vide koliko daje sve od sebe kad god dobije priliku da igra i više nema razloga za debatu o njegovoj posvećenosti", dodao je Xavi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi